|
Recept na Medový krémeš
Recept na Medový krémeš je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Medový krémeš budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Cesto: 1 vajce, 50 g margarínu, 5 PL mlieka, 2 PL medu, 150 g práškového cukru, 450 g hladkej múky, 1 CL soda bicarbony Krém: 500 ml mlieka, 4 PL detskej krupice, 125 g masla, 150 g práškového cukru, 5 PL marhuľového lekváru, 1 PL práškového kakaa, 3 PL rumu Cokoládová poleva: 100 g masla, 2 PL práškového kakaa, 6 PL kryštáľového cukru, 3 PL studenej vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Medový krémeš
Recept na Medový krémeš: V mise vymiešame vajce so zmäknutým margarínom, mliekom a medom do hladka. Postupne pridávame múku, cukor, soda bicarbonu, spracujeme na cesto, ktoré dáme odpočinúť na 30 minút do chladničky. Rozdelíme na 3 rovnaké časti, ktoré vyvaľkáme na pečiacom papieri na hrúbku 2-3 mm, vložíme do pekáča veľkosti 30x20 cm a postupne pečieme v trúbe na 180 stupňoch 4 minúty, necháme vychladnúť. V hrnci s malým množstvom studenej vody zohrejeme mlieko, pridáme krupicu, cukor, maslo a za stáleho miešania uvaríme hustý krém, ktorý rozdelíme na 2 časti. Do svetlého krému primiešame rum, do druhej časti krému zamiešame kakao a necháme vychladnúť. Na spodný plát natrieme marhuľový lekvár a svetlý rumový krém, prikryjeme 2. plátom cesta. 2. plát cesta potrieme marhuľovým lekvárom a kakaovým krémom. Prikryjeme 3. plátom cesta, ktorý polejeme čokoládovou polevou a odložíme na 24 hodín do chladničky, aby cesto nasiaklo krémom. Pokrájame na kocky a podávame.
Poznámka k receptu na Medový krémeš: Zdroj: recept som našla na madarskom webe. Našla som pomocou vyhľadávača viac zákuskov z medového cesta, ale ani jeden takýto.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medový krémeš, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Meszarosovabolya
- Datum vložení: 12.01.2011
- Počet porcí: 1 dávka
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Cesto: 1 vajce, 50 g margarínu, 5 PL mlieka, 2 PL medu, 150 g práškového cukru, 450 g hladkej múky, 1 CL soda bicarbony Krém: 500 ml mlieka, 4 PL detskej krupice, 125 g masla, 150 g práškového cukru, 5 PL marhuľového lekváru, 1 PL práškového kakaa, 3 PL rumu Cokoládová poleva: 100 g masla, 2 PL práškového kakaa, 6 PL kryštáľového cukru, 3 PL studenej vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medový krémeš,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medový krémeš - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medový krémeš
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|