|
Recept na Medový dort
Recept na Medový dort je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Medový dort budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 vejce, 75 g práškového cukru, 100 g medu, 150 g hrubé mouky, 1/2 lžičky jedlé sody, 2 lžičky směsi perníkového koření, perník na strouhání. Karamelový krém 150 g cukru krupice, 1 lžička másla, 6 žloutků, 1 vanilkový cukr, 20 g solamylu, 100 ml mléka. Čokoládový krém 240 g másla, 1 lžíce solamylu, 100 ml silné černé kávy, 160 g čokolády..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Medový dort
Recept na Medový dort: 1. Z bílků se špetkou soli vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky s cukrem utřete do pěny, přidejte dvě lžíce teplé vody a tekutý med. Mouku, jedlou sodu a koření promíchejte a přidejte ke žloutkům. Nakonec lehce vmíchejte tuhý sníh. 2. Těsto dejte do vymazané a vysypané formy. Zpočátku pečte 10 minut při 190 st. C, pak zmírněte na 160 st. C a dopečte asi 40 minut. Korpus nechte vychladnout a strunou rozkrojte na 6 tenkých plátů. Pokud ji nemáte, rozdělte na 4 díly nožem. 3. V hrnečku na mírném ohni nechte zkaramelizovat krupicový cukr. Když dosáhne potřebné barvy, zalijte jej dvěma lžícemi vody, přidejte lžičku másla, aby neztvrdl. Do mísy dejte žloutky, vychladlý karamel, vanilkový cukr, solamyl a vše utřete. Přilijte mléko a v kastrolu za stálého míchání vařte 2 - 3 minity. Pak pomalu za občasného promíchání nechte vychladnout. 4. Máslo utřete, po částech vmíchejte směs solamylu s černou kávou a změklou čokoládou. Část karamelového cukru oddělte na potření dortu. Medové pláty slepujte po vrstvách karamelovým a kávovým krémem. Celý dort potřete karamelovým krémem a posypte strouhaným perníkem. Dort nechte v chladu odležet do druhého dne.
Poznámka k receptu na Medový dort: kde je foto?
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medový dort, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 700413
- Datum vložení: 28.11.2011
- Počet porcí: 12 kousků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: 4 vejce, 75 g práškového cukru, 100 g medu, 150 g hrubé mouky, 1/2 lžičky jedlé sody, 2 lžičky směsi perníkového koření, perník na strouhání. Karamelový krém 150 g cukru krupice, 1 lžička másla, 6 žloutků, 1 vanilkový cukr, 20 g solamylu, 100 ml mléka. Čokoládový krém 240 g másla, 1 lžíce solamylu, 100 ml silné černé kávy, 160 g čokolády.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medový dort,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medový dort - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medový dort
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|