|
Recept na Medovo-perníkové kostky s dýní a švestkou
Recept na Medovo-perníkové kostky s dýní a švestkou je zařazen v kategorii moučníky - ostatní - perníky.
K přípravě Medovo-perníkové kostky s dýní a švestkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g polohrubé mouky 1 ČL sody / nebo půl prášku do pečiva / 3 vejce 70 g másla 100 g sušených brusinek 50 g hnědého třtinového cukru 150 ml tekutého medu 1 ČL strouhané citrónové kůry 1 ČL perníkového koření 1 ČL mleté skořice 60 g nasekaných oříšků 2 PL citrónové šťávy 300 g oloupané a nastrouhané dýně nebo mrkve tuk a mouka na vymazání plechu rum nebo rumová tresť + 400 g švestek + čokoláda na vaření /nebo čokoládová domácí poleva /.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Medovo-perníkové kostky s dýní a švestkou
Recept na Medovo-perníkové kostky s dýní a švestkou: Do mísy vložíme změklé máslo, žloutky, vanilkový cukr, hnědý třtinový cukr a dvě PL polohrubé mouky. Ručním šlehačem našleháme do pěny. Dýni zbavíme slupky a nahrubo nastrouháme. Do této žloutkové tekuté směsi vmícháme tekutý med. Přisypeme omytou a nastrouhanou citrónovou kůru, perníkové koření, skořici, nahrubo nastrouhanou dýni, brusinky a oříšky rozdrcené na malé kousky. Přidáme také další mouku se sodou a vše vymícháme do hladkého těsta. Zvlášť ušleháme tuhý sníh z bílků a 1 PL citrónové šťávy. Tuhý sníh nakonec opatrně a zlehka zamícháme do připraveného těsta. Těstem naplníme plech / formu / vymazaný máslem a vysypaný moukou. Švestky omyjeme, pokrájíme na osminky, pokapeme rumem a poklademe na povrch těsta a dáme péci do předehřáté trouby na cca 45 minut. Jestli je těsto upečené, zjistíme propíchnutím špejlí. Pokud se těsto nelepí, je již upečeno. Po upečení necháme moučník vychladnout a poléváme čoko-polevou a zdobíme nastrouhanou čokoládou, ovocem a šlehačkou.
Poznámka k receptu na Medovo-perníkové kostky s dýní a švestkou: Někdy dám do polevy i trochu povidel.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medovo-perníkové kostky s dýní a švestkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 08.11.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní - Perníky
- Suroviny: 250 g polohrubé mouky 1 ČL sody / nebo půl prášku do pečiva / 3 vejce 70 g másla 100 g sušených brusinek 50 g hnědého třtinového cukru 150 ml tekutého medu 1 ČL strouhané citrónové kůry 1 ČL perníkového koření 1 ČL mleté skořice 60 g nasekaných oříšků 2 PL citrónové šťávy 300 g oloupané a nastrouhané dýně nebo mrkve tuk a mouka na vymazání plechu rum nebo rumová tresť + 400 g švestek + čokoláda na vaření /nebo čokoládová domácí poleva /
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medovo-perníkové kostky s dýní a švestkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medovo-perníkové kostky s dýní a švestkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medovo-perníkové kostky s dýní a švestkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|