|
Recept na Medovník....
Recept na Medovník.... je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Medovník.... budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
těsto: 3 vejce 150 g krupicového cukru 1 heru 3 lžíce medu 1 lžičku jedlé sody 400 g hladké mouky krémy: 250 g másla 1. krém: plechovku slazeného karamelového salka 1/3 másla 2. krém: 2/3 másla sekané ořechy moučkový cukr podle chuti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Medovník....
Recept na Medovník....: 1. Připravte vodní lázeň. Do kastrolu nalijte vodu a postavte na něj větší ohnivzdornou misku tak, aby se nedotýkala hladiny. Vodu přiveďte k varu. Do misky vložte heru a nechte ji pomalu rozpustit. Potom do ní rozklepněte vejce a postupně přidejte med, cukr, mouku i jedlou sodu. Předehřejte troubu na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. 2. Směs v misce míchejte vařečkou přibližně deset minut, dokud těsto nebude mít zlatavou barvu, klidně použijte ponorný elektrický šlehač. Vzniklé těsto rozdělte na šest stejně velkých dílů. 3. Na plech natáhněte pečicí papír a obkreslete na něj talíř či dortovou formu (podle toho, čím budete upečené pláty vykrajovat). Do kruhu pak gumovou stěrkou rozetřete v co nejtenčí vrstvě těsto; mělo by kružnici asi o centimetr přesahovat. Placku pečte dozlatova (sedm až deset minut) a totéž proveďte i s ostatními. V horkovzdušné troubě můžete péct pláty najednou. 4. Upečené placky okrájejte. Na každou můžete položit talíř a nožem oříznout přesahující okraj. Okraje nevyhazujte, budete je potřebovat na závěrečné zdobení. 5. Vyrobte krémy a posypku. Krémy vyšlehejte pomocí šlehače. Nakonec připravte posypku z okrájených kousků těsta – kraje vložte do mísy a prsty je najemno rozdrobte. 6. Sestavte dort: Pomocí kulatého nože rozetřete krém na první plát. Přiklopte další plackou, kterou opět namažte krémem. Opakujte tak dlouho, dokud vám nedojdou medovníkové pláty. Krémy střídejte postupně tak, aby navrchu byl karamelový. Dobře se na něj chytne posypka. Na závěr potřete celý dort včetně boků krémem a poprašte připravenou posypkou.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medovník...., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: margitka.n
- Datum vložení: 25.05.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: těsto: 3 vejce 150 g krupicového cukru 1 heru 3 lžíce medu 1 lžičku jedlé sody 400 g hladké mouky krémy: 250 g másla 1. krém: plechovku slazeného karamelového salka 1/3 másla 2. krém: 2/3 másla sekané ořechy moučkový cukr podle chuti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medovník....,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medovník.... - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medovník....
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|