|
Recept na Medovník z těsta na perníčky
Recept na Medovník z těsta na perníčky je zařazen v kategorii moučníky - ostatní - perníky.
K přípravě Medovník z těsta na perníčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 500 g hladké mouky, 50 g Hery, 150 g práškového cukru, 100 g medu, 2 celá vejce, 0,5 lžičky jedlé sody, trochu perníkového koření Nápň: 1 zkaramelizované Salko (vaříme v uzavřené plechovce 90 minut den předem), 250 g másla Podle chuti: káva, rum, mleté vlašské ořechy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Medovník z těsta na perníčky
Recept na Medovník z těsta na perníčky: Ze surovin na těsto ručně vypracujeme hladké těsto. Dáme na 1 hod. odležet do chladna. Poté těsto rozdělíme na 5 částí. Každou část vyválíme asi na 2-3mm silné pláty a podle talíře nebo dortové formy vykrojíme nožem kola. Každé kolo přeneseme na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 8 min. do zlatova. Nezapomeneme si upéct i odřezky těsta, budou se hodit na posypání. Na krém vyšleháme máslo a po lžících do něj vmícháme vychladlé zkaramelizované Salko a část mletých vlaškých ořechů. Pro koho je krém málo sladký, může přidat i cukr. Zchladké upečené placky potřeme směsí silné kávy a rumu. Nemusíme se bát a těsto důkladně "prolijeme". Každou placku potřeme karamelovým krémem a skládáme placky na sebe. Poslední placku také lehce potřeme krémem a posypeme drobečky z odkrojků upečeného těsta smíchaných se zbytkem vlaškých ořechů. Medovník zatížíme a necháme odležet do druhého dne.
Poznámka k receptu na Medovník z těsta na perníčky: Vím, že je tu medovníků hodně, ale tenhle je opravdu vynikající. Výhoda je, že těsto můžeme mít připravené předem i v mrazáku a pak je otázkou okamžiku, než upečeme placky a vyšleháme krém :-). Jinak jsou z těsta výborné perníčky - ihned měkké!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medovník z těsta na perníčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aanicka (Anna Kubincová)
- Datum vložení: 23.04.2010
- Počet porcí: 3 a více-dle způsobu jídla.
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní - Perníky
- Suroviny: Těsto: 500 g hladké mouky, 50 g Hery, 150 g práškového cukru, 100 g medu, 2 celá vejce, 0,5 lžičky jedlé sody, trochu perníkového koření Nápň: 1 zkaramelizované Salko (vaříme v uzavřené plechovce 90 minut den předem), 250 g másla Podle chuti: káva, rum, mleté vlašské ořechy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medovník z těsta na perníčky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medovník z těsta na perníčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medovník z těsta na perníčky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|