|
Recept na Medovník z Moravy
Recept na Medovník z Moravy je zařazen v kategorii moučníky - perníky.
K přípravě Medovník z Moravy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 vejce, 400 g hl. mouky, 4 velké lžíce medu, 250 g tuku Hera, 300 g másla, 1 Salko, 1/2 kávové lžičky jedlé sody, 300g cukru..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Medovník z Moravy
Recept na Medovník z Moravy: Nad párou vymícháme těsto z Hery a cukru- necháme rozpustit, pak přidáme mouku se sodou, vejce a tři lžíce medu a vše prošleháme v hustší lité těsto. Na plech pečící papír, jinak plát nesundáte! Na něj půlku těsta a rovnoměrně rozprostřeme po plechu. Na druhý plech zbytek těsta. Dáme péct na 180°C cca deset až patnáct minut. Podle toho, jak kdo má velkou troubu, já mám takovou velkou hlubokou vestavnou tak nevím, kdo má malou troubu tak radši dejte na tři plechy. Krém uděláme ze Salka, másla a zbylé lžíce medu, vše v pokojové teplotě, aby se krásně spojil a našlehal. Ručním šlehačem je to nejrychlejší. Pláty ještě horké sundáme z plechu a stáhneme z papíru, postupně bude díky medu tvrdnout a křupat. Okrájíme cca po 1 cm okraje a ty zbytky rozemeleme na strouhanku, kterou pak dort posypeme. Z jednoho plátu si udělám tři pláty stejně velké. Máme tedy 6 ks. Postupně dáme plát, namažeme krémem a zas plát a krém a pak krém kolem dokola celého dortu a posypeme posypkou z umletých okrajů. A máme hotovo. Dáme do mrazáku na cca 6 hodin. Pak vyndáme a necháme při pokojové teplotě rozmrznout.
Poznámka k receptu na Medovník z Moravy: Dobrý den, dělala jsem medovník ze salkem a přišel mi ten krém celkem řidký :( a těsto se špatně rozprostíra na pečící papír :(
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medovník z Moravy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: k.radulka (Radka Kárníková)
- Datum vložení: 27.03.2010
- Počet porcí: cca 12-18 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Perníky
- Suroviny: 3 vejce, 400 g hl. mouky, 4 velké lžíce medu, 250 g tuku Hera, 300 g másla, 1 Salko, 1/2 kávové lžičky jedlé sody, 300g cukru.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medovník z moravy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medovník z Moravy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medovník z Moravy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|