|
Recept na Medovník original
Recept na Medovník original je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Medovník original budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 vejce 300 g krupicového cukru 1 heru 3 lžíce tmavého medu 1 lžičku jedlé sody 400 g hladké mouky 00 extra Na krém: 1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka 300 g másla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Medovník original
Recept na Medovník original: 1. Připravte si vodní lázeň.Do kastrolku nalijte vodu a dejte na něj větší misku tak,aby se nedotýkala hladiny.Vodu přiveďte k varu.Do misky dejte heru a nechte ji pomalu rozpustit.Potom do ní rozklepněte vejce a postupně přidávejte med,cukr,moukua nakonec jedlou sodu.Předehřejte si troubu na 170C°,horkovzdušnou na 150C°. 2. Směs míchejte vařečkou přibližně deset minut,dokud těsto nebude mít zlatavou barvu.Vzniklé těsto rozdělte na šest stejně velkých dílů. 3.Na plech natáhněte pečicí papír a obkreslete na něj talíř nebo dortovou formu(podle toho čím budete pláty vykrajovat).Do nakresleného kruhu pak gumovou stěrkou rozetřete v co nejtenčí vrstvě těsto,já těsto rozprostírám na plech prstama jde to líp,ale záleží na vás,těsto by mělo vždy přesahovat o kružnici alespoň centimetr.Placku pečte dozlatova(7 až 10minut)a totéž proveďte i s ostatními. 4. Upečené placky okrájejte.Na každou můžete položit talíř a nožem oříznout přesahující okraj. Já jsem použila dortovou formu. Okraje nevyhazujte, budete je potřebovat na závěrečné zdobení. 5. Vyrobte krém a posypku. Máslo a mléko vyšlehejte pomocí ruční nebo elektrické metly dohladka. Nakonec připravte posypku z okrájených kousků těsta – kraje vložte do mísy a prsty je najemno rozdrobte nebo použijte mixér. 6. Sestavte dort. Pomocí kulatého nože rozetřete krém na první plát. Přiklopte další plackou, kterou opět namažte máslovým krémem. Opakujte tak dlouho, dokud vám nedojdou medovníkové pláty. Na závěr potřete celý dort i s boky krémem a poprašte připravenou posypkou.
Poznámka k receptu na Medovník original: Tipy na "klasický" medovník z cukrárny :) ■ Lehce pozměňte krémy:Zavřenou plechovku se slazeným kondenzovaným mlékem ponořte do hrnce s vodou a dvě hodiny ji vařte. Můžete použít i tlakový hrnec, dobu varu pak zkraťte na polovinu. Po vychladnutí plechovku otevřete a vzniklý mléčný karamel smíchejte s třetinou másla. ■ Zbytek másla prošlehejte s 300 g moučkového cukru a dvěma sáčky vanilinového cukru. Přidejte hrst sekaných vlašských ořechů. Upečené pláty pak potírejte střídavě oběma krémy. Jinak chci ještě říct,že to není můj recept,je od mé babičky která ho peče několik let,a myslím si že je opravdu lepší jak kupovanej :) nechte si chutnat! :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medovník original, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: x-hanny-x
- Datum vložení: 20.10.2011
- Počet porcí: 10-12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: 3 vejce 300 g krupicového cukru 1 heru 3 lžíce tmavého medu 1 lžičku jedlé sody 400 g hladké mouky 00 extra Na krém: 1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka 300 g másla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medovník original,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medovník original - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medovník original
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|