|
Recept na Medovník od Sebeny
Recept na Medovník od Sebeny je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - Řezy.
K přípravě Medovník od Sebeny budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 200g cukru krupice, 200g másla, 5 lžic medu, 5 lžic plnotučného méka, 500g hladké mouky, 1 vejce, 1 kypřicí prášek, 1 lžíce rumu, 1 lžice kakaa Krém: 1 plechovka kondenzovaného slazeného mléka (předem vařit 2 hodiny, aby dostatečně vychladla) 250g másla, vlašské ořechy 50g (můžete i víc jak kdo má rád) Sirup na potření: 1dl rumu, 1dl horké vody, 5 lžic cukru krupice Dále ještě budeme potřebovat cca 50g vlašských ořechu do posypu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Medovník od Sebeny
Recept na Medovník od Sebeny: Těsto: Ve vodni lázní rozpustíme máslo, přidáme med, cukr, mléko, rum a vejce důkladně prošleháme metličkou nebo ručním šlehačem, dokud se cukr zcela nerozpusti. V míse si připravíme mouku kypřicí práček a kakao, promícháme a zalejeme tekutou částí těsta. Mícháme vařečkou dokud se těsto zcela nepromísí, přikryjeme fólii a necháme odpočinout cca 1 hodinu. Krém: Příprava krému je jednoduchá, máslo ušleháme s vychladlým kondenzovaným mlékem do hladkého krému. Umleté ořechy můžete buď to zamíchát do krému a nebo pak sypat na krém (tak to dělám já) Příprava sirupu: vodu, rum a cukr mícháme tak douho až se cukr úplně rozpustí. Těsto si rozdělíme na pět stejných části (pokud by jsme chtěli udělat dva menší medovníky tak těsto rozdělíme na deset částí. Na pečícím papíru vyválíme přes igelitový sáček každou část zvlášť na cca 3mm, kruhy jsem vykrajovala pomoci pokličky od hrnce. Odkrojky z těsta upečeme nakonec jako jednotnou placku kterou pak nastrouháme na promazaný medovník. Pečeme při 180 °C cca 5 minut. Po vychladnutí sundáme placky z papíru. První placku potřeme sirupem jen z vrchni částí, pak placku potřeme krémem a posypeme ořechy, další placky natíráme sirupem z obou stran a postup opakujeme. Když máme všechny placky slepené tak celý medovník potřeme zbylým krémem a obalíme v mletým drobení z poslední placky smícháné s ořechy. Tak teď už jen nechat den dva proležet a pochutnat si:-))
Poznámka k receptu na Medovník od Sebeny: skvělý recept moc jsme si pošmákli
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medovník od Sebeny, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: sebena (Ivona Opiolová)
- Datum vložení: 19.04.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy
- Suroviny: Těsto: 200g cukru krupice, 200g másla, 5 lžic medu, 5 lžic plnotučného méka, 500g hladké mouky, 1 vejce, 1 kypřicí prášek, 1 lžíce rumu, 1 lžice kakaa Krém: 1 plechovka kondenzovaného slazeného mléka (předem vařit 2 hodiny, aby dostatečně vychladla) 250g másla, vlašské ořechy 50g (můžete i víc jak kdo má rád) Sirup na potření: 1dl rumu, 1dl horké vody, 5 lžic cukru krupice Dále ještě budeme potřebovat cca 50g vlašských ořechu do posypu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medovník od sebeny,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medovník od Sebeny - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medovník od Sebeny
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|