|
Recept na Medovník - Marlenka
Recept na Medovník - Marlenka je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Medovník - Marlenka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Cesto: 1 Hera, 3 vajcia, 5-6PL tmavého medu, 50g práškového cukru, 1ČL jedlej sódy, 450g hladkej múky, 1ČL kakaového prášku Krém: 1 Salko plechovka, 300g masla Posýpka: 3-5 hrstí orechov.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Medovník - Marlenka
Recept na Medovník - Marlenka: 1. Do hrnca dáme variť na 1 hodinu Salko, potom necháme vo vode až do použitia. 2. Vo vodnom kúpeli rozpustíme Heru, rozklepneme do nej vajcia a postupne pridávame med, cukor, múku a jedlú sódu. Predhrejeme rúru na 170 stupňov. 3. Elektrickým miešačom s hnietiacimi paličkami miešame cesto asi 10 minút dozlata. Dáme na nelepivú dosku a rozdelíme na 7 rovnako veľkých častí. 4. Na pečiacom papieri rozvaľkáme 1 diel cesta na tenučký plát asi o 5 cm väčší ako tortová forma. Dáme piecť dozlata 7 minút. Postup opakujeme pri všetkých dieloch. 5. Z upečených plátov tortovou formou vykrojíme kruhy. Zbytky z plátov odložíme na posýpku. 6. Pripravíme si krém. Otvoríme karamelové Salko, necháme vychladnúť a elektrickou metličkou vymiešame s maslom dohladka asi 10 minút. 7. Plát potrieme krémom a posypeme kúskami posekaných orechov. Prikryjeme ho ďalším plátom a opakujeme postup pri všetkých siedmich. Posledný vrchný plát a okraje natrieme krémom a posypeme hrubšími omrvinkami z medovníkových zbytkov a posekanými orechmi. 8. Necháme odležať aspoň 3 dni alebo pokým vydržíte. Počas tohto času medovník zmäkne.
Poznámka k receptu na Medovník - Marlenka: Ak chcete, cukor možete vyradiť úplne a pridať med podľa chuti, len bude asi potrebné potom pridať aj múku. Može sa poliať (cikcakovito) čokoládovou polevou.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medovník - Marlenka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: AdaDru (Adriana Filipová)
- Datum vložení: 18.09.2011
- Počet porcí: 12
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Cesto: 1 Hera, 3 vajcia, 5-6PL tmavého medu, 50g práškového cukru, 1ČL jedlej sódy, 450g hladkej múky, 1ČL kakaového prášku Krém: 1 Salko plechovka, 300g masla Posýpka: 3-5 hrstí orechov
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medovník - marlenka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medovník - Marlenka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medovník - Marlenka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|