|
Recept na Medovník jako z cukrárny
Recept na Medovník jako z cukrárny je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Medovník jako z cukrárny budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Pláty: 500 g hladké mouky 200 g moučkového cukru 200 g másla 1 vejce 2 KL jedlé sody 7-8 PL medu 1 PL kakaa 4 PL smetany 2 PL rumu Krém I.: 1 salko 1 kostka másla Krém II.: 200 g zakysané smetany 3/4 téhož kelímku moučkového cukru mleté nebo nasekané ořechy na ozdobu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Medovník jako z cukrárny
Recept na Medovník jako z cukrárny: Ve vodní lázní - nad párou - v misce rozpustíme máslo, přidáme cukru, med, vejce a smetanu. Stále mícháme, než nám začne směs trochu houstnout - cca 5 minut. Vlijeme do misky, ve které jsme si smíchali mouku se sodou. Vypracujem těsto, které si rozdělíme na 5 stejných částí, které jednotlivě zabalíme do folie. Necháme asi 5 minut odpočinout. Na pečícím papíru si obkreslíme dortovou formu - velikost budoucího medovníku. Poté postupně z jednotlivých částí těsta vyvalujeme kola o našem průměru. Pečeme je ve vyhřáté troubě na cca 180°cca 4-5 minut. Upečené kola necháme vychladnout. Teprve potom je přemístíme, ale optareně, jsou křehké. Vychladlé pláty seřízneme podle dortové formy, okraje si dáme stranou. Poté jednotlivé pláty mažeme nastřídačku krémy, - struktura bude vypadat následovně: plát - krém - plát - krém - plát - krém - plát - krém - plát. Krémem I potřeme i boky a vršek dortu. Poté boky a vršek posypeme rozdrobenými odřezky a oříškami. Dáme vychladit do lednice - a uležet alespoň do druhého dne.
Poznámka k receptu na Medovník jako z cukrárny: Medovník nám opravdu moc chutná a chutná úplně jako ten kupovaný ... nejprve se mi zdálo divné, dávat tam zakysanou smetanu .. ale opravdu se dává i do těch z cukrárny .. a jakmile se medovník uleží, ani ji tam nepoznáte ...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medovník jako z cukrárny, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Montanka
- Datum vložení: 02.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Pláty: 500 g hladké mouky 200 g moučkového cukru 200 g másla 1 vejce 2 KL jedlé sody 7-8 PL medu 1 PL kakaa 4 PL smetany 2 PL rumu Krém I.: 1 salko 1 kostka másla Krém II.: 200 g zakysané smetany 3/4 téhož kelímku moučkového cukru mleté nebo nasekané ořechy na ozdobu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medovník jako z cukrárny,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medovník jako z cukrárny - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medovník jako z cukrárny
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|