RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Medovník jako z cukrárny

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Medovník jako z cukrárny, recepty Medovník jako z cukrárny, Medovník, jako, cukrárny


Recept na Medovník jako z cukrárny

Recept na Medovník jako z cukrárny je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry. K přípravě Medovník jako z cukrárny budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Pláty: 500 g hladké mouky 200 g moučkového cukru 200 g másla 1 vejce 2 KL jedlé sody 7-8 PL medu 1 PL kakaa 4 PL smetany 2 PL rumu Krém I.: 1 salko 1 kostka másla Krém II.: 200 g zakysané smetany 3/4 téhož kelímku moučkového cukru mleté nebo nasekané ořechy na ozdobu.

Medovník jako z cukrárny
Zvětšit obrázek

Recept na Medovník jako z cukrárny

Recept na Medovník jako z cukrárny:
Ve vodní lázní - nad párou - v misce rozpustíme máslo, přidáme cukru, med, vejce a smetanu. Stále mícháme, než nám začne směs trochu houstnout - cca 5 minut. Vlijeme do misky, ve které jsme si smíchali mouku se sodou. Vypracujem těsto, které si rozdělíme na 5 stejných částí, které jednotlivě zabalíme do folie. Necháme asi 5 minut odpočinout. Na pečícím papíru si obkreslíme dortovou formu - velikost budoucího medovníku. Poté postupně z jednotlivých částí těsta vyvalujeme kola o našem průměru. Pečeme je ve vyhřáté troubě na cca 180°cca 4-5 minut. Upečené kola necháme vychladnout. Teprve potom je přemístíme, ale optareně, jsou křehké. Vychladlé pláty seřízneme podle dortové formy, okraje si dáme stranou. Poté jednotlivé pláty mažeme nastřídačku krémy, - struktura bude vypadat následovně: plát - krém - plát - krém - plát - krém - plát - krém - plát. Krémem I potřeme i boky a vršek dortu. Poté boky a vršek posypeme rozdrobenými odřezky a oříškami. Dáme vychladit do lednice - a uležet alespoň do druhého dne.

Poznámka k receptu na Medovník jako z cukrárny:
Medovník nám opravdu moc chutná a chutná úplně jako ten kupovaný ... nejprve se mi zdálo divné, dávat tam zakysanou smetanu .. ale opravdu se dává i do těch z cukrárny .. a jakmile se medovník uleží, ani ji tam nepoznáte ...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medovník jako z cukrárny, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Montanka
  • Datum vložení: 02.04.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
  • Suroviny: Pláty: 500 g hladké mouky 200 g moučkového cukru 200 g másla 1 vejce 2 KL jedlé sody 7-8 PL medu 1 PL kakaa 4 PL smetany 2 PL rumu Krém I.: 1 salko 1 kostka másla Krém II.: 200 g zakysané smetany 3/4 téhož kelímku moučkového cukru mleté nebo nasekané ořechy na ozdobu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medovník jako z cukrárny, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medovník jako z cukrárny - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medovník jako z cukrárny

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist