|
Recept na Medovník by Tescoma
Recept na Medovník by Tescoma je zařazen v kategorii moučníky - ostatní - Řezy.
K přípravě Medovník by Tescoma budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: - 450 g hladké mouky - 2 vejce - 150 g cukru moučky - 100 g rozpuštěného másla - 6 lžic medu - 2 lžíce mléka - 1 lžička jedlé sody - trochu perníkového koření Krém 1: - 150 g másla - 150 g cukru moučky - 1 vanilkový pudink - 250 ml mléka Krém 2: - 0,5 l zakysané smetany - 2 lžičky instantní kávy - 100 g cukru moučky - černý čaj - mleté ořechy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Medovník by Tescoma
Recept na Medovník by Tescoma: Všechny suroviny na těsto kromě mouky smícháme a mixujeme min. 10 minut v hrnci nad parou, dokud nám směs nezhoustne. Po sundání z páry pomalu přidáváme mouku a těsto pořádně zpracujeme. Až je těsto vláčné, zabalíme jej do potravinové fólie a necháme 30 min. odležet v pokojové teplotě. Po odležení rozdělíme na 4 (příp. i více) částí. Každou z nich rozválíme na tenkou placku a na pečicím papíře pečeme v troubě na 180°C cca 5 min. Po upečení a mírném vychladnutí si vyřežeme (pomocí formy či pokličky či čehokoliv jiného) pláty na medovník. Odřezky rozemeleme, tuto směs poté použijeme na "obalení" medovníku. V 250 ml mléka smíchaném s 150 g cukrem moučkou si uvaříme vanilkový pudink. Ještě do teplého pudinku přidáme máslo a rozšleháme. Do 0,5 l zakysané smetany si přidáme instantní kávu a cukr. Mně osobně tohoto krému ještě zbylo, takže jsme ho potom dojedli, protože nám velmi chutnal. Možno však udělat i z méně než 500 ml zakysané smetany. :) Jednotlivé pláty na medovník si pokapeme vychladným černým čajem. Poté natřeme plát jedním z krémů, posypeme ořechy a přiložíme plát druhý. Ten opět pokapeme vychladným čajem a natřeme druhým krémem, posypeme ořechy a přiložíme další plát. Takto střídáme krémy dokud nám nezbudou žádné pláty. Celý medovník (zvrchu, boky) si potřeme jedním z krémů, já osobně potírala krémem 2, protože mi ho hodně zbylo. Na potřený medovník nasypeme směs z odřezků tak, aby nebyl vidět ani krém, ani pláty medovníku. Tento hotový dezert necháme odležet v lednici, aby nám jednotlivé pláty změkly a medovník se dobře krájel. Doporučuji nechat odležet přes noc.
Poznámka k receptu na Medovník by Tescoma: Recept jsem objevila v magazínu Tescoma, proto jsem ho nazvala Medovník by Tescoma.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medovník by Tescoma, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kriss
- Datum vložení: 19.01.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní - Řezy
- Suroviny: Těsto: - 450 g hladké mouky - 2 vejce - 150 g cukru moučky - 100 g rozpuštěného másla - 6 lžic medu - 2 lžíce mléka - 1 lžička jedlé sody - trochu perníkového koření Krém 1: - 150 g másla - 150 g cukru moučky - 1 vanilkový pudink - 250 ml mléka Krém 2: - 0,5 l zakysané smetany - 2 lžičky instantní kávy - 100 g cukru moučky - černý čaj - mleté ořechy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medovník by tescoma,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medovník by Tescoma - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medovník by Tescoma
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|