|
Recept na Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví
Recept na Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
8 kuřecích paliček (spodních stehen) 2 cibule marináda: 3 lžíce medu 1 lžíce sojové omáčky 1 lžíce citronové šťávy 1 lžička perníkového koření ½ lžičky soli 150ml teplé vody -------- svazek mladé mrkve (ne ty velké jednotlivě prodávané kusy) 50g másla 5 lžic javorového sirupu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví
Recept na Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví: Kuřecí paličky omyjeme a osušíme. Na marinádu důkladně promícháme všechny ingredience (nejlépe protřepat v zavařovačce se šroubovacím uzáverem), cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Do pečicího sáčku vložíme kuřecí paličky, cibuli, vlijeme marinádu a uzavřeme. Maso důkladně promneme, cibuli se snažíme ponechat ve ¼. Vše uložíme v pekáči na noc marinovat do lednice (nejméně však na 1 hod., v tom případě v pokojové teplotě, marináda v teple rychleji vnikne do masa…v chladu je celý proces pomalejší). Do sáčku prostříhneme 2-3 malé otvory (staří jen nastříhnout, aby mohla unikat pára), pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 200°C cca 40min. Mrkev očistíme a povaříme vcelku ve vroucí osolené vodě cca 6min. Vyjmeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme mrkev, krátce „poválíme“ v rozpuštěném másle, přidáme javorový sirup a necháme asi 5 min. na mírném plameni glazovat do zlatohněda. Přitom mrkev občas otočíme, aby se obalila ze všech stran. Podáváme s hranolkami nebo bramborovou kaší.
Poznámka k receptu na Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví: Chtěla jsem naložit stehýnka do klasické pikantní marinády a při hledání nového balíčku pepře mi padlo do oka perníkové koření...neurony se spojily, v oku zajiskřilo a s vidinou vyděšené rodinky, až se dozví, co jsem použila :) jsem mariádu pojala úplně jinak. Výsledkem je pikantní, lehce nasládlé maso s příjemnou vůní. Mrkev se už k této kombinaci pozvala sama ;) a moc jim to spolu slušelo :))
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 06.04.2011
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 8 kuřecích paliček (spodních stehen) 2 cibule marináda: 3 lžíce medu 1 lžíce sojové omáčky 1 lžíce citronové šťávy 1 lžička perníkového koření ½ lžičky soli 150ml teplé vody -------- svazek mladé mrkve (ne ty velké jednotlivě prodávané kusy) 50g másla 5 lžic javorového sirupu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medové paličky s vůní perníku a glazovanou mrkví
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|