|
Recept na Medové okaté řezy
Recept na Medové okaté řezy je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Medové okaté řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Medové těsto: 600 g hladké mouky 250 g moučkového cukru 2 vejce 3 lžíce medu 1 lžíce sádla 4 lžíce mléka 1 lžička jedlé sody 1 lžíce kakaa Vanilkový krém: 1 l mléka 3 vanilkové pudinky (nejlépe od Dr.Oetker) 1 vanilkový cukr 100 g moučkového cukru 300 g másla Čokoládová poleva: 200 g hořké čokolády+100 g ztuženého 100% tuku … dále meruňková marmeláda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Medové okaté řezy
Recept na Medové okaté řezy: Těsto: V míse nad parou šleháme do rozpuštění med, sádlo, mléko, cukr, vejce a sodu. Potom přidáme mouku a zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 2 větší a 1 menší těsto. Do menšího vpracujeme 1 lžíci kakaa. Dvě bílá těsta vyválíme na tenko (tvar si zvolíte sami – čtverec, obdélník). Upečeme na pečícím papíře na obráceném plechu. Kakaové těsto rozdělíme na 8-10 dílů a vyválíme na tenké válečky dlouhé jako šířka plechu. Vše samostatně upečeme cca 10 minut při 200st.C Krém: Z mléka a pudinků uvaříme klasicky pudink. Za občasného promíchání necháme zcela vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a po částech zašleháme pudink. Vše ještě šleháme do pěkně světlého krému. Čokoládová poleva: Nad parou rozpustíme čokoládu s tukem a mícháme, až se poleva pěkně spojí. Postup: Světlý plát potřeme lehce marmeládou a polovinou krému. Na krém poklademe rovnoměrně kakaové válečky a zatlačíme do krému. Natřeme zbytek krému a uhladíme. Druhý světlý plát také natřeme marmeládou a natřenou stranou přiložíme na krém. Zatížíme a necháme 1hodinu odpočívat. Krému je tak akorát, komu zbude, natře horní plát (komu nezbude, natře marmeládou jako já). Nakonec doprostřed nalijeme mírně vychládlou polevu (aby moc netekla) a rozetřeme do stran. Pár lžic si necháme bokem a až horní poleva vychládne, dozdobíme např. zdobícím sáčkem pruhy. Medové řezy necháme do příštího dne uležet. RADA: v rozpisu jsem již uvedla po mé zkušenosti proti originálu receptu, že kakaové těsto má být menší než světlá těsta, protože válečky bychom měli rozválet na přibližně stejnou výšku, jako je světlé těsto. Já je udělala vyšší a světlé těsto bylo druhý den jak pohádka, ale kakaové chtělo 2 dny na uležení.
Poznámka k receptu na Medové okaté řezy: Zdroj: časopis Katarínka-zákusky Doufám, že Vás neodradí dlouhý recept, ale psala jsem tak, aby byl postup jasný i začátečníkovi – jako jsem já. Bylo to moje první medové těsto, takže fotopostup žádná sláva, ale myslím, že fotky vkládáme pro pochopení, ne na výstavu:-) Těším se, že někdo upečete a přidáte foto.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medové okaté řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 18.01.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Medové těsto: 600 g hladké mouky 250 g moučkového cukru 2 vejce 3 lžíce medu 1 lžíce sádla 4 lžíce mléka 1 lžička jedlé sody 1 lžíce kakaa Vanilkový krém: 1 l mléka 3 vanilkové pudinky (nejlépe od Dr.Oetker) 1 vanilkový cukr 100 g moučkového cukru 300 g másla Čokoládová poleva: 200 g hořké čokolády+100 g ztuženého 100% tuku … dále meruňková marmeláda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medové okaté řezy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medové okaté řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medové okaté řezy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|