RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Medové okaté řezy

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Medové okaté řezy, recepty Medové okaté řezy, Medové, okaté, řezy


Recept na Medové okaté řezy

Recept na Medové okaté řezy je zařazen v kategorii moučníky - Řezy. K přípravě Medové okaté řezy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Medové těsto: 600 g hladké mouky 250 g moučkového cukru 2 vejce 3 lžíce medu 1 lžíce sádla 4 lžíce mléka 1 lžička jedlé sody 1 lžíce kakaa Vanilkový krém: 1 l mléka 3 vanilkové pudinky (nejlépe od Dr.Oetker) 1 vanilkový cukr 100 g moučkového cukru 300 g másla Čokoládová poleva: 200 g hořké čokolády+100 g ztuženého 100% tuku … dále meruňková marmeláda.

Medové okaté řezy
Zvětšit obrázek

Recept na Medové okaté řezy

Recept na Medové okaté řezy:
Těsto: V míse nad parou šleháme do rozpuštění med, sádlo, mléko, cukr, vejce a sodu. Potom přidáme mouku a zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 2 větší a 1 menší těsto. Do menšího vpracujeme 1 lžíci kakaa. Dvě bílá těsta vyválíme na tenko (tvar si zvolíte sami – čtverec, obdélník). Upečeme na pečícím papíře na obráceném plechu. Kakaové těsto rozdělíme na 8-10 dílů a vyválíme na tenké válečky dlouhé jako šířka plechu. Vše samostatně upečeme cca 10 minut při 200st.C Krém: Z mléka a pudinků uvaříme klasicky pudink. Za občasného promíchání necháme zcela vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a po částech zašleháme pudink. Vše ještě šleháme do pěkně světlého krému. Čokoládová poleva: Nad parou rozpustíme čokoládu s tukem a mícháme, až se poleva pěkně spojí. Postup: Světlý plát potřeme lehce marmeládou a polovinou krému. Na krém poklademe rovnoměrně kakaové válečky a zatlačíme do krému. Natřeme zbytek krému a uhladíme. Druhý světlý plát také natřeme marmeládou a natřenou stranou přiložíme na krém. Zatížíme a necháme 1hodinu odpočívat. Krému je tak akorát, komu zbude, natře horní plát (komu nezbude, natře marmeládou jako já). Nakonec doprostřed nalijeme mírně vychládlou polevu (aby moc netekla) a rozetřeme do stran. Pár lžic si necháme bokem a až horní poleva vychládne, dozdobíme např. zdobícím sáčkem pruhy. Medové řezy necháme do příštího dne uležet. RADA: v rozpisu jsem již uvedla po mé zkušenosti proti originálu receptu, že kakaové těsto má být menší než světlá těsta, protože válečky bychom měli rozválet na přibližně stejnou výšku, jako je světlé těsto. Já je udělala vyšší a světlé těsto bylo druhý den jak pohádka, ale kakaové chtělo 2 dny na uležení.

Poznámka k receptu na Medové okaté řezy:
Zdroj: časopis Katarínka-zákusky Doufám, že Vás neodradí dlouhý recept, ale psala jsem tak, aby byl postup jasný i začátečníkovi – jako jsem já. Bylo to moje první medové těsto, takže fotopostup žádná sláva, ale myslím, že fotky vkládáme pro pochopení, ne na výstavu:-) Těším se, že někdo upečete a přidáte foto.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medové okaté řezy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: jahoda
  • Datum vložení: 18.01.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
  • Suroviny: Medové těsto: 600 g hladké mouky 250 g moučkového cukru 2 vejce 3 lžíce medu 1 lžíce sádla 4 lžíce mléka 1 lžička jedlé sody 1 lžíce kakaa Vanilkový krém: 1 l mléka 3 vanilkové pudinky (nejlépe od Dr.Oetker) 1 vanilkový cukr 100 g moučkového cukru 300 g másla Čokoládová poleva: 200 g hořké čokolády+100 g ztuženého 100% tuku … dále meruňková marmeláda
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medové okaté řezy, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medové okaté řezy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medové okaté řezy

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist