|
Recept na Medové jidáše
Recept na Medové jidáše je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Medové jidáše budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hladkej múky (00 špeciál), 500 ml vlažného mlieka, 150 g medu, 50 g čerstvého droždia, 250 g masla (môže byť aj Hera alebo Palmarin), 4 žĺtky, kôra z 1 citróna, 1/3 čl soli, 1 pl cukru krupice na kvások, 1 pl medu na poteranie, 1 pl masla na potieranie, práškový cukor na posypanie.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Medové jidáše
Recept na Medové jidáše: Z 1 pl múky, 1 pl cukru, 100 ml vlažného mlieka a z rozdrobeného droždia pripravíme kvások. Zmäknuté maslo vymiešame s medom a žĺtkami. Postupne do zmesi pridávame múku, kvások a zvyšné mlieko. Nakoniec pridáme postrúhanú citrónovú kôru a soľ. Vypracujeme cesto a necháme ho v teple kysnúť asi 1/2 hodiny. Potom ho zľahka premiesime, aby sme vytlačili vzduchové bubliny. Z cesta odoberáme kúsky vo veľkosti kačacieho vajca a v dlaniach urobíme šúľok s priemerom asi 3 cm. Niekoľkokrát ho prekrútime, aby vznikla špirála a ukladáme na plech vyložený pečiacim papierom. Necháme ešte chvíľu (asi 10 minút) kysnúť, potom judáše potrieme roztopeným maslom. Pečieme 15-20 minút v rúre predhriatej na 180°C. Ešte teplé potrieme medom zriedeným troškou horúcej vody. Nakoniec môžeme posypať práškovým cukrom.
Poznámka k receptu na Medové jidáše: Z tejto dávky pečiem judáše na Veľkú noc dvakrát. Zakaždým zmiznú do poslednej omrvinky, ani pocukrovať ich už nestačím.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medové jidáše, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: amalia
- Datum vložení: 26.05.2012
- Počet porcí: 32-35 kusov
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 1 kg hladkej múky (00 špeciál), 500 ml vlažného mlieka, 150 g medu, 50 g čerstvého droždia, 250 g masla (môže byť aj Hera alebo Palmarin), 4 žĺtky, kôra z 1 citróna, 1/3 čl soli, 1 pl cukru krupice na kvások, 1 pl medu na poteranie, 1 pl masla na potieranie, práškový cukor na posypanie
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medové jidáše,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medové jidáše - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medové jidáše
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|