|
Recept na Medová vepřová pečínka s teplou zeleninou
Recept na Medová vepřová pečínka s teplou zeleninou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Medová vepřová pečínka s teplou zeleninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1500 g vepřového masa s kůží ( bůček, plec, pečeně.. ) 2 lžíce tekutého medu drcený černý pepř lžička drceného koriandru 4 stroužky česneku sůl 200 ml světlého piva 1 cibule 250g růžičkové kapusty 3 mrkve 1 menší pórek lžíce másla + lžíce olivového oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Medová vepřová pečínka s teplou zeleninou
Recept na Medová vepřová pečínka s teplou zeleninou: Maso omyjeme, pečlivě osušíme, kůži nařežeme do mřížky. Marinádu si připravíme tak, že smícháme 2 lžíce piva, med, pepř, koriandr, sůl a jeden stroužek česneku. Touto směsí potřeme řádně maso, které potom zabalíme do potravinové fólie a necháme uležet v chladu do druhého dne. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, vložíme do pekáčku, přidáme oloupaný zbylý česnek, naložené masenko ( už bez folie, to dá rozum..), podlejeme polovinou piva, přiklopíme a vložíme do trouby, vyhřáté na 180st. Pečeme cca hoďku, sem tam podléváme výpekem a zbývajícím pivkem.. nebo to můžeme žahnout sami. Až je maso téměř měkké, sundáme pokličku a dopečeme si křupavou kůrčičku. Zeleninu očistíme, nakrájíme na libovolné tvary a dáme chvíli napařit nebo převaříme v osolené vodě. Scedíme a před podáváním orestujeme na tucích v pánvi. Dosolíme a dokořeníme dle svých chutí. Vhodnou přílohou jsou různé knedlíky nebo bramborové variace všeliké.. my jsme měli špecle.
Poznámka k receptu na Medová vepřová pečínka s teplou zeleninou: Čerpáno z časopisu Claudie - Recepty a křížovky, upraveno.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medová vepřová pečínka s teplou zeleninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 03.04.2012
- Počet porcí: 6 - 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1500 g vepřového masa s kůží ( bůček, plec, pečeně.. ) 2 lžíce tekutého medu drcený černý pepř lžička drceného koriandru 4 stroužky česneku sůl 200 ml světlého piva 1 cibule 250g růžičkové kapusty 3 mrkve 1 menší pórek lžíce másla + lžíce olivového oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medová vepřová pečínka s teplou zeleninou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medová vepřová pečínka s teplou zeleninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medová vepřová pečínka s teplou zeleninou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|