|
Recept na Medová karotka s kuskusem
Recept na Medová karotka s kuskusem je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Medová karotka s kuskusem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na karotku ( mrkev ): 3 - 4 mrkve 2 lžíce třtinového cukru 300 ml pomerančové šťávy ( 100% juice ) 2 cm čerstvého zázvoru hvězdička badyánu lžíce octa sůl, čerstvě mletý pepř Na kuskus: hrnek kuskusu ( objem hrnku 250 ml ) hrst rozinek lžíce olivového oleje lžíce čerstvě mačkané citronové nebo limetkové šťávy lžička drceného římského kmínu 2 hrnky zeleninového nebo kuřecího vývaru ( i gelový bojon, nemáme-li svůj domácí vývar ) sůl, čerstvě mletý pepř čerstvý koriandr nebo plocholistá petržel.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Medová karotka s kuskusem
Recept na Medová karotka s kuskusem: Omyté a oloupané mrkve překrájíme po celé délce na čtvrtky. Je-li mrkev příliš velká, rozkrojíme ji nejdříve příčně napolovic. Cukr necháme rozpustit v pánvi a ve vzniklém karamelu obalíme překrájené mrkvičky. Pozor na přepálení cukru, bylo by to hnusné.. hořké, blééé :-(. Zalijeme pomerančovou šťávou a necháme krátce, cca 2 minutky, odpařit. Přidáme badyán, na droboučké kostičky nakrájený, a pochopitelně oloupaný, zázvor, ocet, sůl a pepř. Vaříme na středním plameni cca 15 minut. Mrkev by měla být měkká tak akorát al dente. Máme-li šťávy hodně, mrkvičky vyjmeme a tekutinu varem zredukujeme do medové konzistence. Do mísy nasypeme kuskus, přidáme olej, citronovou nebo limetkovou šťávu, drcený římský kmín, sůl, pepř. Promícháme a přelijeme vroucím vývarem. Necháme cca 10 minut nabobtnat, dokud kuskus nevstřebá všechnu tekutinu. Poté dvěma vidličkami kuskus zlehka načechráme a máme v podstatě hotovo. Na talířích podáváme s výbornou medovou šťávičkou a celé posypeme koriandovými nebo petrželkovými lístky
Poznámka k receptu na Medová karotka s kuskusem: Recept jsem objevila v červencovém čísle časopisu F.O.O.D. a upravila. Je to dobroučké, slaďoučké a lehce pikantní a voňavé po zázvoru. Také ten římský kmín dodá kuskusu zajímavý akcent. Dobrou, zdravou chuť :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Medová karotka s kuskusem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 20.09.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: Na karotku ( mrkev ): 3 - 4 mrkve 2 lžíce třtinového cukru 300 ml pomerančové šťávy ( 100% juice ) 2 cm čerstvého zázvoru hvězdička badyánu lžíce octa sůl, čerstvě mletý pepř Na kuskus: hrnek kuskusu ( objem hrnku 250 ml ) hrst rozinek lžíce olivového oleje lžíce čerstvě mačkané citronové nebo limetkové šťávy lžička drceného římského kmínu 2 hrnky zeleninového nebo kuřecího vývaru ( i gelový bojon, nemáme-li svůj domácí vývar ) sůl, čerstvě mletý pepř čerstvý koriandr nebo plocholistá petržel
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na medová karotka s kuskusem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Medová karotka s kuskusem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Medová karotka s kuskusem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|