|
Recept na Mečiar na grile (Espadon au barbecue)
Recept na Mečiar na grile (Espadon au barbecue) je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Mečiar na grile (Espadon au barbecue) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800 g čerstvého mečiara, 1 čerstvá štipľavá paprička (habanera, jalapeňo...), 3 veľké strúčiky dobrého cesnaku, 2x3 cm čerstvého zázvoru, panenský olivový olej, suché biele víno alebo šťava z citrónu, soľ; Zelenina na grilovanie - baklažán (lilek), huby (môžu byť aj šampiňóny) alebo iná zelenina podľa chuti; listy šalátu, paradajky na šalát.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mečiar na grile (Espadon au barbecue)
Recept na Mečiar na grile (Espadon au barbecue): Papričku posekáme nadrobno, ošúpeme zázvor, zo strúčikov cesnaku stiahneme šupku, prekrojíme ich po dĺžke napoly a odstránime nestráviteľný prostriedok, Zázvor a cesnak postrúhame alebo prelisujeme a na lopáriku rozotrieme so soľou. Premiešame s papričkou. Touto kašičkou z oboch strán potrieme mečiara, ktorého sme v mieste chrbtice prekrojili napoly. Na dno misy nalejeme trochu oleja zmiešaného s vínom alebo s citrónovou šťavou, uložíme na ňu stejky ryby a zalejeme zvyškom marinády. Misu zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme na 2 hodiny do chladničky. Namarinovaného mečiara vložíme do zatváracej mriežky na grilovanie, aby sa pri opekaní nerozpadol. Grilujeme najprv po 1 minúte z každej strany, potom po 2 minútach tiež z každej strany. Ryba nesmie vyschnúť ani sa pripáliť. Na okraji grilu opečiem huby a pozdĺžne nakrájané plátky baklažanu, ktoré sme predtým trošku osolili a pokvapkali olejom. V mise zmiešame listy šalátu so zálievkou pripravenou z citrónovej šťavy, olivového oleja a soli. Môžeme ogrilovať aj inú zeleninu podľa chuti, prípadne aj kúsky bagety.
Poznámka k receptu na Mečiar na grile (Espadon au barbecue): Colombo65:Ale první dojem u názvu receptíku mě také rozesmál Moc hezky připravená rybka+9
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mečiar na grile (Espadon au barbecue), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: amalia
- Datum vložení: 21.08.2012
- Počet porcí: 2 - 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 800 g čerstvého mečiara, 1 čerstvá štipľavá paprička (habanera, jalapeňo...), 3 veľké strúčiky dobrého cesnaku, 2x3 cm čerstvého zázvoru, panenský olivový olej, suché biele víno alebo šťava z citrónu, soľ; Zelenina na grilovanie - baklažán (lilek), huby (môžu byť aj šampiňóny) alebo iná zelenina podľa chuti; listy šalátu, paradajky na šalát
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mečiar na grile (espadon au barbecue),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mečiar na grile (Espadon au barbecue) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mečiar na grile (Espadon au barbecue)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|