|
Recept na Mazanec od Helenky Růžičkové
Recept na Mazanec od Helenky Růžičkové je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Mazanec od Helenky Růžičkové budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hladké mouky, 500 g polohrubé mouky, 250 g moučkového cukru, 250 g másla+ kousek na potření hotového mazance, 5 žloutků, 1 lžíce rumu, 60 g čerstvého droždí, 1 lžička soli, 500 ml mléka, citronová kůra z 1 citronu, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce rozinek, 2 lžíce mandlí. Na mazanec před pečením: rozšlehaný bílek, hrst mandlí. Poloviční dávka do pečící trouby: 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 120 g moučkového cukru, 250 ml mléka, 120 g másla, 3 žloutky, 30 g droždí, rum,sůl,citronová kůra, vanilkový cukr,rozinky a mandle dáme stejně!.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mazanec od Helenky Růžičkové
Recept na Mazanec od Helenky Růžičkové: Do pečky si dáme všechny tekuté ingredience (mléko+rozpuštěné máslo+žloutky, rum) a pak dáme obě mouky, cukr, vanilkový cukr, citronová kůra, rozinky, mandle nakrájené na drobno a nahoru rozmělněné droždí. Nastavíme si těsto s kynutím, pak vyndáme, zformujeme tvar mazance, dáme na plech s pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě půl hodinky na teple. Poté potřeme našlehaným bílkem, na vrcholku uděláme malý křížek, posypeme plátky mandlí (nemusí být) a upečeme, hned na horký mazanec dáme kousek másla a celý ho mírně potřeme.
Poznámka k receptu na Mazanec od Helenky Růžičkové: Už několik let dělám tento od Helenky, vyzkoušela jsem jich hodně a tento nám chutná nejvíc a vůbec není vatový, je opravdu moc dobrý! Každý mazanec se peče v pečce zvlášť s poloviční dávkou surovin!!! Jinak samozřejmně můžete dělat klasicky bez pekárny, jak jste zvyklí!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mazanec od Helenky Růžičkové, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 29.05.2010
- Počet porcí: 2 ks velký (nebo 4 menší)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 500 g hladké mouky, 500 g polohrubé mouky, 250 g moučkového cukru, 250 g másla+ kousek na potření hotového mazance, 5 žloutků, 1 lžíce rumu, 60 g čerstvého droždí, 1 lžička soli, 500 ml mléka, citronová kůra z 1 citronu, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce rozinek, 2 lžíce mandlí. Na mazanec před pečením: rozšlehaný bílek, hrst mandlí. Poloviční dávka do pečící trouby: 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 120 g moučkového cukru, 250 ml mléka, 120 g másla, 3 žloutky, 30 g droždí, rum,sůl,citronová kůra, vanilkový cukr,rozinky a mandle dáme stejně!
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mazanec od helenky růžičkové,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mazanec od Helenky Růžičkové - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mazanec od Helenky Růžičkové
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|