|
Recept na Maso s božskou omáčkou a kluskami
Recept na Maso s božskou omáčkou a kluskami je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Maso s božskou omáčkou a kluskami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1/2 kg masa (hovězí, vepřové, drůbeží) koření: tři kuličky nového koření dva listy bobkového listu pepř, sůl, trošičku ml. slad. papriky 3 PL pol. mouky 2PL Knorr - tmavá jíška šlehačku a Heru na opečení masa Příloha: Kluski Śląskie (tento recept je už vložen, ale já bych chtěl tento recept upravit). 1 kg uvařených brambor 1 vejce Solamyl sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Maso s božskou omáčkou a kluskami
Recept na Maso s božskou omáčkou a kluskami: V tlakáči rozehřejeme Heru, vložíme na kousky nakrájené maso, posolíme, popepříme a přidáme papriku (na špičku nože) a opékáme ze všech stran do zlatova, poté maso podlejeme, vložíme nové koření a bobkové listy a dusíme v tlakovém hrnci. U hovězího je přibližná délka 40-45 min., u vepřového 30 min. a u drůbežího 20 min. Když je maso měkké, podlejeme cca 1/2 litrem vody, ve které jsou rozmíchány 3 PL pol. mouky, 2 PL Knorr-tmavá jíška, povaříme, zjemníme asi jedním dl šlehačky, dochutíme solí a pepřem. Omáčka by neměla být přílíš hustá, či řídká. Podává se s brambory, nejlépe šťouchanými, knedlíky, ale u nás se podává s kluskami: Ve slané vodě uvařené brambory přelisujeme, na vále z nich uděláme čtverec, který se rozdělí na 4 části, jedna z nich se oddělí, místo ní se přidá škrobová moučka a vejce, vrátí se odejmutá část a vypracuje se hladké těsto. Poté z těsta vytvarujeme váleček, který rozkrájíme na potřebnou velikost a zhotovíme ploché kluski do kterých ve středu uděláme důlek a vložíme do převařené a osolené vody. Voda nesmí vřít, jen udržovat pod bod varu. Když kluski vyplavou na povrch, vaříme ještě cca 10 min..
Poznámka k receptu na Maso s božskou omáčkou a kluskami: Název božská omáčka vymysleli vnuci, protože jim velmi chutná. Chybička se vloudila. Do klusek se přidává celé vejce a ne jenom žloutek. Prosím opravte si recept. Děkuji
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Maso s božskou omáčkou a kluskami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: pavelk (Pavel K)
- Datum vložení: 05.03.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1/2 kg masa (hovězí, vepřové, drůbeží) koření: tři kuličky nového koření dva listy bobkového listu pepř, sůl, trošičku ml. slad. papriky 3 PL pol. mouky 2PL Knorr - tmavá jíška šlehačku a Heru na opečení masa Příloha: Kluski Śląskie (tento recept je už vložen, ale já bych chtěl tento recept upravit). 1 kg uvařených brambor 1 vejce Solamyl sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na maso s božskou omáčkou a kluskami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Maso s božskou omáčkou a kluskami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Maso s božskou omáčkou a kluskami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|