RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Maso s božskou omáčkou a kluskami

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Maso s božskou omáčkou a kluskami, recepty Maso s božskou omáčkou a kluskami, Maso, božskou, , omáčkou, kluskami


Recept na Maso s božskou omáčkou a kluskami

Recept na Maso s božskou omáčkou a kluskami je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Maso s božskou omáčkou a kluskami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1/2 kg masa (hovězí, vepřové, drůbeží) koření: tři kuličky nového koření dva listy bobkového listu pepř, sůl, trošičku ml. slad. papriky 3 PL pol. mouky 2PL Knorr - tmavá jíška šlehačku a Heru na opečení masa Příloha: Kluski Śląskie (tento recept je už vložen, ale já bych chtěl tento recept upravit). 1 kg uvařených brambor 1 vejce Solamyl sůl.

Maso s božskou  omáčkou a kluskami
Zvětšit obrázek

Recept na Maso s božskou omáčkou a kluskami

Recept na Maso s božskou omáčkou a kluskami:
V tlakáči rozehřejeme Heru, vložíme na kousky nakrájené maso, posolíme, popepříme a přidáme papriku (na špičku nože) a opékáme ze všech stran do zlatova, poté maso podlejeme, vložíme nové koření a bobkové listy a dusíme v tlakovém hrnci. U hovězího je přibližná délka 40-45 min., u vepřového 30 min. a u drůbežího 20 min. Když je maso měkké, podlejeme cca 1/2 litrem vody, ve které jsou rozmíchány 3 PL pol. mouky, 2 PL Knorr-tmavá jíška, povaříme, zjemníme asi jedním dl šlehačky, dochutíme solí a pepřem. Omáčka by neměla být přílíš hustá, či řídká. Podává se s brambory, nejlépe šťouchanými, knedlíky, ale u nás se podává s kluskami: Ve slané vodě uvařené brambory přelisujeme, na vále z nich uděláme čtverec, který se rozdělí na 4 části, jedna z nich se oddělí, místo ní se přidá škrobová moučka a vejce, vrátí se odejmutá část a vypracuje se hladké těsto. Poté z těsta vytvarujeme váleček, který rozkrájíme na potřebnou velikost a zhotovíme ploché kluski do kterých ve středu uděláme důlek a vložíme do převařené a osolené vody. Voda nesmí vřít, jen udržovat pod bod varu. Když kluski vyplavou na povrch, vaříme ještě cca 10 min..

Poznámka k receptu na Maso s božskou omáčkou a kluskami:
Název božská omáčka vymysleli vnuci, protože jim velmi chutná. Chybička se vloudila. Do klusek se přidává celé vejce a ne jenom žloutek. Prosím opravte si recept. Děkuji

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Maso s božskou omáčkou a kluskami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: pavelk (Pavel K)
  • Datum vložení: 05.03.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 1/2 kg masa (hovězí, vepřové, drůbeží) koření: tři kuličky nového koření dva listy bobkového listu pepř, sůl, trošičku ml. slad. papriky 3 PL pol. mouky 2PL Knorr - tmavá jíška šlehačku a Heru na opečení masa Příloha: Kluski Śląskie (tento recept je už vložen, ale já bych chtěl tento recept upravit). 1 kg uvařených brambor 1 vejce Solamyl sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na maso s božskou omáčkou a kluskami, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Maso s božskou omáčkou a kluskami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Maso s božskou omáčkou a kluskami

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist