|
Recept na Máslové hřebeny se skořicí
Recept na Máslové hřebeny se skořicí je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Máslové hřebeny se skořicí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na omládek 100 g vlažné vody, lžička sladěnky nebo sladovitu, 18-21 g droždí, 130 g hladké mouky Dále 90 ml (g) vody, 20 g oleje, vejce, špetka soli, 100 g cukru, 360 g hladké mouky. (Vodu i olej vážím, přijde mi to přesnější. Odměrky velice často přesné nebývají.) Na potření a posyp těsta 100 g másla, mletou skořici (nebo Vońavé pečení s vanilkou, od Antonína).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Máslové hřebeny se skořicí
Recept na Máslové hřebeny se skořicí: Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme zbytek všech surovin ( vajíčko rozšleháme a než ho vylijeme do těsta, odebereme z něj asi dvě lžíce na potření hřebenů před pečením ) a opět necháme bez předehřevu těsto jen umíchat a pak vykynout. Vykynuté vytáhneme na pracovní desku, propracujeme a lehoulince podsypnuté vyválíme. Potřeme změklým máslem, posypeme skořicí a na čtyřikrát složíme. Mírně rozválíme, nakrájíme na 10 dílků, každému nakrájíme "zuby" jako na hřebenu a všechny dáme vykynout na plech s pečícím papírem nebo fólií. Vykynuté potřeme odloženým vejcem, posypeme lupínky mandlí a upečeme (190°C/17-20min) - při pečení hlídáme, není dobré vypéct dokřupava. Hotové na talíři pocukrujeme.
Poznámka k receptu na Máslové hřebeny se skořicí: Hřebeny jsou lehounké, nadýchané, ne moc sladké a krásně voňavé. Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kynute-...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Máslové hřebeny se skořicí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 05.04.2012
- Počet porcí: 10 kusů
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: Na omládek 100 g vlažné vody, lžička sladěnky nebo sladovitu, 18-21 g droždí, 130 g hladké mouky Dále 90 ml (g) vody, 20 g oleje, vejce, špetka soli, 100 g cukru, 360 g hladké mouky. (Vodu i olej vážím, přijde mi to přesnější. Odměrky velice často přesné nebývají.) Na potření a posyp těsta 100 g másla, mletou skořici (nebo Vońavé pečení s vanilkou, od Antonína)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na máslové hřebeny se skořicí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Máslové hřebeny se skořicí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Máslové hřebeny se skořicí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|