|
Recept na Máslové croissanty s omládkem
Recept na Máslové croissanty s omládkem je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Máslové croissanty s omládkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na omládek 100 ml (g) vlažné vody, lžička sladěnky nebo sladovitu, 21 g droždí (půl kostky), 130 g hladké mouky Dále do těsta 50 g měkké Stelly (nebo Hery), 2 lžíce rozšlehaného vejce (zbytek vejce zůstane na potření croissantů před pečením), 80 g vody, půl rovné lžičky soli, 70 g cukru, 320 g hladké mouky - a 90 g másla na provalování.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Máslové croissanty s omládkem
Recept na Máslové croissanty s omládkem: Těsto je možné udělat jak robotem, tak i v pekárně. V pekárně necháme bez předehřevu umíchat omládek a v zavřené pak 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin a (opět bez předehřevu) necháme vymísit těsto, pak pekárnu vypneme (program přerušíme) a těsto necháme 60-90 minut vykynout. Bez nahřívání pekárnou, aby se nám na něm pak při provalování nerozpustilo máslo, můžeme během kynutí i 1-2x promíchnout. Vykynuté vytáhneme, propracujeme a rozválíme. Na jednu polovinu plátu nastrouháme tuhé máslo, překryjeme druhou polovinou plátu, okraje zamáčkneme a celé rozválíme na tenčí. Poskládáme na třetiny a opět rozválíme.... Znovu poskládáme na třetiny a už můžeme rozválet na tenký finální plát, který rozkrájíme na trojúhelníky a z nich umotáme croissanty. Ti pilnější ale mohou skládání a rozvalování opakovat ještě klidně i dvakrát, těsto bude lépe a více lístkovat. Umotané croissanty necháme na plechu s pečícím papírem nebo fólií asi 30 minut nakynout, potřeme zbytkem vejce (pouze povrch, ne boky - řez těsta -> lístky by se slepily) a ve vyhřáté troubě upečeme (250°C/asi 12-14 min - pokud vám budou moc brzo hnědnout, teplotu snižte na 220°C.) Do těsta doporučuji dát Stellu, s Herou budou croissanty vonět trochu do loupáků....
Poznámka k receptu na Máslové croissanty s omládkem: Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kynute-...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Máslové croissanty s omládkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 25.01.2012
- Počet porcí: 12 kusů
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: Na omládek 100 ml (g) vlažné vody, lžička sladěnky nebo sladovitu, 21 g droždí (půl kostky), 130 g hladké mouky Dále do těsta 50 g měkké Stelly (nebo Hery), 2 lžíce rozšlehaného vejce (zbytek vejce zůstane na potření croissantů před pečením), 80 g vody, půl rovné lžičky soli, 70 g cukru, 320 g hladké mouky - a 90 g másla na provalování
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na máslové croissanty s omládkem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Máslové croissanty s omládkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Máslové croissanty s omládkem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|