RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Máslové croissanty

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Máslové croissanty, recepty Máslové croissanty, Máslové, croissanty


Recept na Máslové croissanty

Recept na Máslové croissanty je zařazen v kategorii sladká jídla. K přípravě Máslové croissanty budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
250g hladké mouky, půl kávové lžičky soli, 2 lžičky cukru, 1/3 kostky droždí, 15 g másla(do těsta), 1 malé vejce a jedno na potření, 150 ml mléka, 125g vychlazeného MÁSLA!.

Máslové croissanty
Zvětšit obrázek

Recept na Máslové croissanty

Recept na Máslové croissanty:
Mouku si prosejte do mísy, přidejte sůl, cukr, droždí a změklé máslo, vyklepněte vejce a vlijte mléko. Nejprve vše promíchejte vařečkou a poté si těsto zpracujte na vále ručně. Nezpracovávejte moc dlouho, aby těsto nebylo přílíš pružné, je horší ho rozválet. Poté těsto dejte těsto do větší mísy a překryjte potravinářskou folii. Uložte jej na 12 hodin až dva dny do lednice. Odpočaté a hlavně opravdu studené těsto rozválejte na pomoučněném vále do většího obdelníku. Kostku 125g másla vyndejte z ledničky, poprašte moukou a snažte se ho rychle rozválet na placku o velikosti asi 2/3 rozměru obdelníku těsta. Těsto i máslo musí zůstat studené, jinak by se tuk mohl vstřebat do těsta a vznikla by z toho buchta. Placku másla položte na kraj těsta( širší stranu másla k užší straně těsta). Nejprve přeložte to těsto bez másla přes máslo a poté přeložte tu druhou část. Lehce přitiskněte. Takto vzniklý obdelník z obou kratších stran přeložte dovnitř a zavřete jako knihu. Těsto nechte v chladu 30 minut odpočinout. Po vyjmutí z lednice těsto rozválejte a ještě jednou zopakujte předchozí skládání. Poté těsto rozválejte na tenký velký obdelník a rozdělte jej na dva menší obdelníky. Šikmými řezy pak udělejte trojúhelníky na kterých udělejte na ktarší straně zářez asi 2 cm. Každý croiassant zarolujte od naříznuté strany směrem k jeho špičce. Naříznutou stranu přitom prsty roztáhněte a udržujte dál od sebe. Dlaní těsto stáčejte do ruličky a druhou rukou trochu natahujte špičku trojuhelníku. Naskládejte croiassanty na plech a nechte je ještě chvíli kynout na teplém místě. Troubu si rozehřejte na 180 stupňů a povrch croiassantů potřete rozšlehaným vejcem, dejte péct do vyhřaté trouby dozlatova asi tak 15-20 minut.

Poznámka k receptu na Máslové croissanty:
Výborné! Chutnají úžasně teplé, ale i další den si na nich určitě pochutnáte s džemem. K tomuto receptu mne ,,přinutil" časopis Gurmán a já toho nelituji :).

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Máslové croissanty, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: teniska (Lucie)
  • Datum vložení: 01.11.2010
  • Počet porcí: 16 malých
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Sladká jídla
  • Suroviny: 250g hladké mouky, půl kávové lžičky soli, 2 lžičky cukru, 1/3 kostky droždí, 15 g másla(do těsta), 1 malé vejce a jedno na potření, 150 ml mléka, 125g vychlazeného MÁSLA!
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na máslové croissanty, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Máslové croissanty - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Máslové croissanty

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist