|
Recept na Mascarpone cake
Recept na Mascarpone cake je zařazen v kategorii moučníky - nepečené a mražené.
K přípravě Mascarpone cake budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: cca 180g sušenek výrazné chuti (já použila pomerančové polomáčené mléčnou čokoládou zn. McVitie´s) menší hrstička mandlových lupínků cca 80-100g rozpuštěného másla Náplň: 250g mascarpone 250g tvarohu (tučnost dle libosti) 150g zakysané smetany (taktéž tučnost dle libosti) 1 rovná lžíce sypké želatiny (používám Dr.Oetker).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mascarpone cake
Recept na Mascarpone cake: Sušenky rozdrtit (ručně nebo robotem), smíchat s mandlemi a máslem. Drobenku udusat do dortové formy vyložené peč.papírem a na 180°C péct 8 minut. (Pokud máte sušenky hodně tučné, stačí másla méně, pokud ale spíš sušší, másla se nebojte). Na náplň smíchat mascarpone, tvaroh a smetanu (ideálně vše pokojové teploty, pokud ne, pomůže tyčový mixér). Směs by měla být hladká. Dle návodu připravit želatinu a vmísit ji do hmoty. Želatiny je tam spíš symbolické množství, ale toto lehké zpevnění stačí! Nakonec náplň nalít do vychladlé formy a to celé nechat v lednici nejlépe 24 hodin (je to hezčí na řezu a korpus se příjemně proleží). Servírujeme např.s pomerančovou marmeládou (třeba i naředěnou nějakým dobrým alkoholem...)
Poznámka k receptu na Mascarpone cake: Recept je skoro primitivní, ale chuť mascarpone je skvělá a pro mě lahodná sama o sobě. Do korpusu opravdu doporučuji chuťově výrazné sušenky (zázvor, Lotusky, Spekulatius apod.), aby měla smetanová náplň kontrastního souseda =) Kdybych ho již vlastnila, přidala bych do náplně éterický pomerančový olej, na který se už dlouho chystám...snad tedy příště!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mascarpone cake, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: dortová forma
- Datum vložení: 10.11.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Nepečené a mražené
- Suroviny: Korpus: cca 180g sušenek výrazné chuti (já použila pomerančové polomáčené mléčnou čokoládou zn. McVitie´s) menší hrstička mandlových lupínků cca 80-100g rozpuštěného másla Náplň: 250g mascarpone 250g tvarohu (tučnost dle libosti) 150g zakysané smetany (taktéž tučnost dle libosti) 1 rovná lžíce sypké želatiny (používám Dr.Oetker)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mascarpone cake,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mascarpone cake - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mascarpone cake
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|