|
Recept na Marmeláda z jablek a ostružin
Recept na Marmeláda z jablek a ostružin je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Marmeláda z jablek a ostružin budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1000 g ostružin 1000 g jablek-oloupaných,odjadřincovaných Na 1 kg podušené kaše: 40 g kyseliny citrónové 750 g-1000 g cukr krystal-podle kyselosti jablek 1 Pektogel nebo želírovací přípravek 2+1.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Marmeláda z jablek a ostružin
Recept na Marmeláda z jablek a ostružin: Jablka dáme do hrnce a v troubě na 180°C rozdusíme doměkka, rozmixujeme. Ostružiny dáme do hrnce, přidáme vodu a rovněž rozdusíme v troubě, propasírujeme přes cedník. Smícháme dohromady, dáme na sporák, uvedeme do varu, přidáme kyselinu citrónovou, polovinu cukru a za stálého míchání povaříme asi 4-5 minut. Přisypeme zbytek cukru, do kterého jsme zamíchali pektogel a ještě 5 minut povaříme. Horké plníme do čistých suchých sklenic, zavíčkujeme a sterilizujeme asi 10 minut od bodu varu, aby chytlo víčko. Když dělám malé množství, tak nesterilizuji. Původní recept: 1 kg ostružin, 500 g jablek, 1 dcl vody, 750 g cukru. Postup stejný, sterilizování v páře 10 minut na 80°C. Když mám hodně jablek, tak dám i 2 kg na 1 kg ostružin.
Poznámka k receptu na Marmeláda z jablek a ostružin: Recept mám hodně let z nějakého časopisu, praděpodobně Receptáře. Z 2,5 kg vydušené hmoty před vařením jsem měla 9 skleniček (300 ml) marmelády. http://www.toprecepty.sk/recept/1755-dzem-z-ciernc...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Marmeláda z jablek a ostružin, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: eva hubova
- Datum vložení: 18.11.2010
- Počet porcí: 2 kusy
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: 1000 g ostružin 1000 g jablek-oloupaných,odjadřincovaných Na 1 kg podušené kaše: 40 g kyseliny citrónové 750 g-1000 g cukr krystal-podle kyselosti jablek 1 Pektogel nebo želírovací přípravek 2+1
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na marmeláda z jablek a ostružin,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Marmeláda z jablek a ostružin - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Marmeláda z jablek a ostružin
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|