RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Marmeláda z jablek a ostružin

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Marmeláda z jablek a ostružin, recepty Marmeláda z jablek a ostružin, Marmeláda, jablek, ostružin


Recept na Marmeláda z jablek a ostružin

Recept na Marmeláda z jablek a ostružin je zařazen v kategorii zavařeniny. K přípravě Marmeláda z jablek a ostružin budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1000 g ostružin 1000 g jablek-oloupaných,odjadřincovaných Na 1 kg podušené kaše: 40 g kyseliny citrónové 750 g-1000 g cukr krystal-podle kyselosti jablek 1 Pektogel nebo želírovací přípravek 2+1.

Marmeláda z jablek a ostružin
Zvětšit obrázek

Recept na Marmeláda z jablek a ostružin

Recept na Marmeláda z jablek a ostružin:
Jablka dáme do hrnce a v troubě na 180°C rozdusíme doměkka, rozmixujeme. Ostružiny dáme do hrnce, přidáme vodu a rovněž rozdusíme v troubě, propasírujeme přes cedník. Smícháme dohromady, dáme na sporák, uvedeme do varu, přidáme kyselinu citrónovou, polovinu cukru a za stálého míchání povaříme asi 4-5 minut. Přisypeme zbytek cukru, do kterého jsme zamíchali pektogel a ještě 5 minut povaříme. Horké plníme do čistých suchých sklenic, zavíčkujeme a sterilizujeme asi 10 minut od bodu varu, aby chytlo víčko. Když dělám malé množství, tak nesterilizuji. Původní recept: 1 kg ostružin, 500 g jablek, 1 dcl vody, 750 g cukru. Postup stejný, sterilizování v páře 10 minut na 80°C. Když mám hodně jablek, tak dám i 2 kg na 1 kg ostružin.

Poznámka k receptu na Marmeláda z jablek a ostružin:
Recept mám hodně let z nějakého časopisu, praděpodobně Receptáře. Z 2,5 kg vydušené hmoty před vařením jsem měla 9 skleniček (300 ml) marmelády. http://www.toprecepty.sk/recept/1755-dzem-z-ciernc...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Marmeláda z jablek a ostružin, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: eva hubova
  • Datum vložení: 18.11.2010
  • Počet porcí: 2 kusy
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zavařeniny
  • Suroviny: 1000 g ostružin 1000 g jablek-oloupaných,odjadřincovaných Na 1 kg podušené kaše: 40 g kyseliny citrónové 750 g-1000 g cukr krystal-podle kyselosti jablek 1 Pektogel nebo želírovací přípravek 2+1
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na marmeláda z jablek a ostružin, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Marmeláda z jablek a ostružin - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Marmeláda z jablek a ostružin

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist