|
Recept na Marinované žampiony s jemnou sýrovou náplní
Recept na Marinované žampiony s jemnou sýrovou náplní je zařazen v kategorii předkrmy.
K přípravě Marinované žampiony s jemnou sýrovou náplní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
8 žampionů s velkými klobouky 300 g mascarpone 100 g fety (nebo balkánského sýra) 1 lžička směsi koření zelená čubrica na marinádu: olivový olej 1 lžička sušeného oregana 1 lžička sušeného tymiánu 1 lžička sušených sezamových semínek 1/2 lžičky sekaných chilli papriček 1/2 lžičky mletého černého pepře 1/2 lžičky cukru 1 lžička citrónové šťávy 1 podrcený bobkový list 2 nasekané stroužky česneku sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Marinované žampiony s jemnou sýrovou náplní
Recept na Marinované žampiony s jemnou sýrovou náplní: Žampionům odstraníme nohy a upotřebíme je jinak, např. do polévky. Mascarpone promícháme se směsí čubrica a na co nejmenší kostičky nakrájeným sýrem feta. Naplníme žampiony a odložíme. Ve vyšší široké pánvi zahřejeme olej, do kterého jsme přidali sušené oregano, sušený tymián, sezamová semínka, sekané chilli papričky, pepř, cukr, citrónovou šťávu a podrcený bobkový list. Hladina oleje v pánvi by v tuto chvíli měla sahat cca do poloviny výšky žampionových kloboučků. Rozpálený olej mírně osolíme. Do oleje vložíme naplněné žampiony a opečeme je dozlatova. Pohybem pánve přeléváme vroucí olej přes horní okraj s náplní. Opečené žampiony překládáme do ploché mísy a poté je zalijeme horkým olejem a kořením z pánve. Přidáme nasekaný česnek a případně ještě tolik oleje (nyní již např. slunečnicového), aby byly kloboučky skoro ponořené. Necháme vychladnout, přikryjeme a vložíme do ledničky, kde necháme cca 5 dní marinovat. Podáváme s čerstvým pečivem. Pokud by někdo z jakéhokoli důvodu nechtěl, nebo nemohl použít mascarpone, lze ho nahradit pomazánkovým máslem. Zbylý olej s kořením nevyléváme, ale uschováme ho ve šroubovací sklenici v ledničce a používáme na salátové zálivky.
Poznámka k receptu na Marinované žampiony s jemnou sýrovou náplní: Recept je inspirovaný studeným bufetem v prodejně řeckých specialit Olympia, kde jsem tyto marinované žampiony kupovala a následně se rozhodla je sama realizovat.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Marinované žampiony s jemnou sýrovou náplní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 08.04.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Předkrmy
- Suroviny: 8 žampionů s velkými klobouky 300 g mascarpone 100 g fety (nebo balkánského sýra) 1 lžička směsi koření zelená čubrica na marinádu: olivový olej 1 lžička sušeného oregana 1 lžička sušeného tymiánu 1 lžička sušených sezamových semínek 1/2 lžičky sekaných chilli papriček 1/2 lžičky mletého černého pepře 1/2 lžičky cukru 1 lžička citrónové šťávy 1 podrcený bobkový list 2 nasekané stroužky česneku sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na marinované žampiony s jemnou sýrovou náplní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Marinované žampiony s jemnou sýrovou náplní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Marinované žampiony s jemnou sýrovou náplní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|