|
Recept na Marinované krůtí řízečky
Recept na Marinované krůtí řízečky je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Marinované krůtí řízečky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg krůtích prsou - nakrájet na řízky asi 1 cm (nenaklepávat) marináda: 3 vejce 2 lžičky solamylu 2 lžičky tekutého polévkového koření ("magi") 2 lžičky mletého nebo drceného kmínu 2 lžičky kari koření 2 lžičky sladké i pálivé papriky 2 lžičky majoránky 4 stroužky česneku 1 lžička pepře olej, hladká mouka, voda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Marinované krůtí řízečky
Recept na Marinované krůtí řízečky: Suroviny na marinádu pořádně smícháme (dobré je použít tyčový mixér). Do směsi naložíme krůtí řízky, necháme do druhého dne. Druhý den si rozpálíme olej na pánvičce a řízky osmažíme do zlatova (zbytek marinády si necháme). Vyndáme je do pekáčku a necháme na teple (dávám do mírně zahřáté trouby). Do výpeku dáme 2 lžičky hladké mouky, promícháme metličkou. Zbytek marinády zředíme asi 1 - 2 dcl studené vody, vlijeme do výpeku s moukou. Můžeme dochutit ještě polévkovým kořením. Krátce (asi 5 minut) provaříme, pak přes cedník přelijeme do kastrůlku (ve výpeku jsou napečené kousky masa a marinády, takto se jich zbavíme). Vznikne nám skvělá šťáva. Podáváme s bramborami, kaší, hranolky, lze i s rýží, chlebem.... co má kdo rád.
Poznámka k receptu na Marinované krůtí řízečky: Děkuji za milé ohlasy, pro Péťu - taky jsem na to složení marinády chvilku nedůvěřivě koukala, když mi kolegyně z práce recept donesla. Ale nakonec jsem jí uvěřila, zkusila a lepší přírodní řízky jsem opravdu ještě nejedla Fakt to zkuste, je to bomba
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Marinované krůtí řízečky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: sunny.sofi
- Datum vložení: 14.05.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 1 kg krůtích prsou - nakrájet na řízky asi 1 cm (nenaklepávat) marináda: 3 vejce 2 lžičky solamylu 2 lžičky tekutého polévkového koření ("magi") 2 lžičky mletého nebo drceného kmínu 2 lžičky kari koření 2 lžičky sladké i pálivé papriky 2 lžičky majoránky 4 stroužky česneku 1 lžička pepře olej, hladká mouka, voda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na marinované krůtí řízečky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Marinované krůtí řízečky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Marinované krůtí řízečky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|