|
Recept na Marinované koleno podle Elišky Přemyslovny
Recept na Marinované koleno podle Elišky Přemyslovny je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Marinované koleno podle Elišky Přemyslovny budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2-4 vepřová kolínka (podle velikosti) 500 ml černého piva 300 ml vývaru 1 lžíce celého pepře 2 velké cibule 6 stroužků česneku 2 lžičky soli hladká mouka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Marinované koleno podle Elišky Přemyslovny
Recept na Marinované koleno podle Elišky Přemyslovny: Cibuli nakrájíme na kolečka a nasypeme ji do piva, smíchaného s vývarem. Přidáme celý pepř a necháme přejít varem. Vzniklou marinádu necháme vychladnout. Česnek nastrouháme a utřeme s dvěma lžičkami soli. Česnekem potřeme maso a snažíme se dostat až ke kosti. Do studeného pivního nálevu naložíme kolena na 24 hodin. Pokud nejsou zcela potopená, snažíme se s nimi občas pohybovat. Poté maso přendáme do pekáče, podlijeme částí marinády a pečeme při 180°C 3-4 hodiny, polovinu času zakryté alobalem. Kolena často otáčíme a ještě častěji podléváme a poléváme zbylou marinádou, nejlépe horkou. Když je maso měkké, zalijeme šťávu vodou, ve které jsme rozkvedlali lžíci mouky, dochutíme a necháme ještě asi 20 minut v troubě provářet.
Poznámka k receptu na Marinované koleno podle Elišky Přemyslovny: Recept a jeho název původně pochází z pořadu Toulavá kamera ochutnává Česko, z Hradní restaurace u hradu Loket. Poměr surovin a v podstatě ani detailnější technologie přípravy nebyly udány, předkládám tedy svoji vlastní verzi.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Marinované koleno podle Elišky Přemyslovny, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 08.06.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 2-4 vepřová kolínka (podle velikosti) 500 ml černého piva 300 ml vývaru 1 lžíce celého pepře 2 velké cibule 6 stroužků česneku 2 lžičky soli hladká mouka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na marinované koleno podle elišky přemyslovny,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Marinované koleno podle Elišky Přemyslovny - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Marinované koleno podle Elišky Přemyslovny
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|