|
Recept na Marinované červené zelí - kapusta
Recept na Marinované červené zelí - kapusta je zařazen v kategorii přílohy.
K přípravě Marinované červené zelí - kapusta budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1000 g červenej kapusty /zelí/, 2 pomaranče - šťava, 1 citron - šťava, 1 jablko, 200 ml vody, 2-3 PL oleja, 3-4 PL kryštáľového cukru, soľ, 1 veľká cibuľa, 1 bobkový list, 10 guličiek celého čierneho korenia, 5 guličiek celého nového korenia, 4 guličky celých borievok - jalovca, 1 klinček - hrebíček, 2-3 PL čučoriedok - boruvek, 2-3 PL bieleho vínneho octa,aby mala kapusta peknú červenú farbu. Koreniny môžeme zabaliť do gázy alebo do vajíčka na čaj. Ja som použila papierový filter na kávu..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Marinované červené zelí - kapusta
Recept na Marinované červené zelí - kapusta: Kapustu rozpolíme, zbavíme vonkajších listov a vyrežeme koštial - hlúb. Pokrájame na prúžky a dáme do misy. Prilejeme vodu, šťavu z citrona a pomarančov a pridáme všetky koreniny. dobre premiešame a odložíme na 48 hodín do chladničky marinovať. Potom kapustu vyberieme a scedíme, zachytenú šťavu odložíme. Urobíme v rozohriatom suchom hrnci z cukru za stáleho miešania svetlý karamel, ktorý podlejeme polovicou scedenej marinády. Primiešame olej a po rozpustení karamelu primiešame na drono pokrájanú cibuľu, ktorú orestujeme. Primiešame kapustu a za podlievania zvyškom marinády dusíme prikryté takmer do mäkka. Dodusíme spolu s postrúhaným jablkom a dochutíme octom. Výsledná chuť má byť príjemne sladko-kyselá a kapusta má zostať jemne chrumkavá /nesmie byť rozvarená na "blato"/.
Poznámka k receptu na Marinované červené zelí - kapusta: Zdroj: vlastná kreácia. Podávam k pečenej kačke alebo k husi, prípadne k divým vtákom. Zaradila som túto kapustu k prílohám, ale v podstate sa jedná o teplý zeleninovo-ovocný šalát
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Marinované červené zelí - kapusta, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Meszarosovabolya
- Datum vložení: 08.12.2010
- Počet porcí: 6-8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Přílohy
- Suroviny: 1000 g červenej kapusty /zelí/, 2 pomaranče - šťava, 1 citron - šťava, 1 jablko, 200 ml vody, 2-3 PL oleja, 3-4 PL kryštáľového cukru, soľ, 1 veľká cibuľa, 1 bobkový list, 10 guličiek celého čierneho korenia, 5 guličiek celého nového korenia, 4 guličky celých borievok - jalovca, 1 klinček - hrebíček, 2-3 PL čučoriedok - boruvek, 2-3 PL bieleho vínneho octa,aby mala kapusta peknú červenú farbu. Koreniny môžeme zabaliť do gázy alebo do vajíčka na čaj. Ja som použila papierový filter na kávu.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na marinované červené zelí - kapusta,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Marinované červené zelí - kapusta - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Marinované červené zelí - kapusta
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|