|
Recept na Marinovaná krkovička na rozmarýnu a s kaší s příchutí kurkumy
Recept na Marinovaná krkovička na rozmarýnu a s kaší s příchutí kurkumy je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Marinovaná krkovička na rozmarýnu a s kaší s příchutí kurkumy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg krkovičky s kostí, 200 g slaniny, Na marinádu: 1 nakrájená cibule na kostičky, drcený kmín, bílý pepř, 1 malá lžička koření Krkovička s česnekem (Vitana), 5 snítek rozmarýnu, několik kapek worchestru, 4 PL ooleje sádlo nebo jiný tuk na pečení, Na kaši: brambory( počet podle jedlíků), teplé mléko a kousek másla, 2 malé lžičky kurkumy, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Marinovaná krkovička na rozmarýnu a s kaší s příchutí kurkumy
Recept na Marinovaná krkovička na rozmarýnu a s kaší s příchutí kurkumy: Krkovičku prošpikujeme slaninou, a naložíme přes noc do marinády smíchané z cibule, koření, rozmarýnu, worchestru a oleje. Druhý den pečeme na rozpáleném tuku v zakrytém pekáči cca 50 min. na 200°C, při pečení obracíme a poléváme vypečenou šťávou. Podle potřeby přidáváme horkou vodu.Až je maso téměř hotové, odkryjeme pekáč, krkovičku obrátíme kostí na dno, mírně osolíme povrch krkovičky - už nepodléváme a necháme ještě asi 10 min v troubě - utvoří se křupavá zlatá kůrčička. Bramborovou kaši uvaříme podle našho zvyku a po přidání mléka a másla a při šťouchání přidáme kurkumu.Jednak hezky kaši obarví, navíc má příjemnou malilinko pikantnější chuť, která se výborně hodí k rozmarýnu.
Poznámka k receptu na Marinovaná krkovička na rozmarýnu a s kaší s příchutí kurkumy: Věřím, že je vaše jídlo odbré, ale servírování viz. foto je přímo otřesné!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Marinovaná krkovička na rozmarýnu a s kaší s příchutí kurkumy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 01.08.2009
- Počet porcí: 4 - 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1 kg krkovičky s kostí, 200 g slaniny, Na marinádu: 1 nakrájená cibule na kostičky, drcený kmín, bílý pepř, 1 malá lžička koření Krkovička s česnekem (Vitana), 5 snítek rozmarýnu, několik kapek worchestru, 4 PL ooleje sádlo nebo jiný tuk na pečení, Na kaši: brambory( počet podle jedlíků), teplé mléko a kousek másla, 2 malé lžičky kurkumy, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na marinovaná krkovička na rozmarýnu a s kaší s příchutí kurkumy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Marinovaná krkovička na rozmarýnu a s kaší s příchutí kurkumy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Marinovaná krkovička na rozmarýnu a s kaší s příchutí kurkumy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|