|
Recept na Margotka se šlehačkovým krémem
Recept na Margotka se šlehačkovým krémem je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Margotka se šlehačkovým krémem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 sáček vanilkového a 1 sáček čokoládového pudink. prášku, 1 l mléka, máslo na vymazání plechu, 2-3 lžíce hrubé mouky, 800g zakysané smetany, 1 balení 33% smetany na šlehání, 2 velké čokolády Margot, ztužovač šlehačky na těsto- 4 vejce, 200g cukru krupice, 320g poloh. mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 100ml oleje a 100ml mléka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Margotka se šlehačkovým krémem
Recept na Margotka se šlehačkovým krémem: Nejprve si dle návodu uvaříme oba pudinky a necháme prochladnout.Zatím si vypracujeme těsto-vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, pak přikapáváme olej a zašleháme. Zvlášť si smícháme moukus PDP, kterou postupně zlehka vmícháváme do žloutkov.základu. Střídáme s vlažným mlékem. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme na vymazaný +vysypaný plech.Na syrové těsto klademe střídavě vanilkový a čokoládový pudink lžičkou.Upečeme asi při 180°C 20-30min.Necháme zcela vychladit. Smícháme zakysanou smetanu s moučkov.cukrem-dle chuti (nebo vůbec nesladíme). Do zakysané smetany zlehka vmícháme vyšlehanou šlehačku společně se ztužovačem. Touto směsí potřeme vychladlý korpus a povrch posypeme postrouhanou Margotkou. Necháme v lednici vychladit,pokrájíme na řezy a podáváme.
Poznámka k receptu na Margotka se šlehačkovým krémem: Fokusko v sobotu jsem pekla dle tvého receptua koláč je moc dobrýdovolila jsem si a přidala fotku mého koláče,pokud by vadila,tak jí odstraníma posílám bodík za chutný a vynikající dobrotu
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Margotka se šlehačkovým krémem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Fokuska
- Datum vložení: 31.07.2010
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: 1 sáček vanilkového a 1 sáček čokoládového pudink. prášku, 1 l mléka, máslo na vymazání plechu, 2-3 lžíce hrubé mouky, 800g zakysané smetany, 1 balení 33% smetany na šlehání, 2 velké čokolády Margot, ztužovač šlehačky na těsto- 4 vejce, 200g cukru krupice, 320g poloh. mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 100ml oleje a 100ml mléka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na margotka se šlehačkovým krémem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Margotka se šlehačkovým krémem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Margotka se šlehačkovým krémem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|