|
Recept na Marcipánový Dort -- Člověče, nezlob se!
Recept na Marcipánový Dort -- Člověče, nezlob se! je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Marcipánový Dort -- Člověče, nezlob se! budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Krém: 1 máslo, 350 ml mléka, 1 mandlový pudink, 1 vanilkový cukr, madlová tresť, cukr moučka ... Korpus: 6 vajec, 220g cukru krupice, 260g pol. mouky, 15 PL studené vody, prášek do peč. Marcipán: 150g sušeného mléka (Laktino), 150g moučkového cukru, 2 PL medu, 2 PL oleje, 3 PL vody, mandlová tresť.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Marcipánový Dort -- Člověče, nezlob se!
Recept na Marcipánový Dort -- Člověče, nezlob se!: Korpus: Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh, který dáme do lednice..Žloutky utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáváme mouku s kypř.pr. a lžíce vody..pořádně vyšleháme a nakonec vařečkou pomalu vmícháme bílky. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a do předehřáté trouby na 200°C vložíme...po 15min. troubu zeslabíme na 150°C-160°C. Pečeme asi 45min. Já do toho vždycky píchnu špejlí, když ji vytáhnu čistou, tak je korpus hotov:) Krém: Mléko s pudinkem a van.cukrem si uvaříme...necháme vychladnout až je úplně studený...a pak postupně zašleháme do másla a ochutíme dle chuti..+ mandl.aroma.. Marcipán: Všechny ingredience vpracujeme do sebe...s marcipánem pracujte hned...nenechávejte do druhého dne odležet...ztvrdnul by:( a pak z něj tvarujte figurky, kytičky co jen vás napadne pracuje se s ním dobře..
Poznámka k receptu na Marcipánový Dort -- Člověče, nezlob se!: moc krásný dort,zeptám se: korpus jste pekla na plechu nebo ve čtvercové formě a pak rozkrájela na pláty?
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Marcipánový Dort -- Člověče, nezlob se!, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Aneta.K (Aneta K)
- Datum vložení: 14.06.2010
- Počet porcí: Asi 9
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Krém: 1 máslo, 350 ml mléka, 1 mandlový pudink, 1 vanilkový cukr, madlová tresť, cukr moučka ... Korpus: 6 vajec, 220g cukru krupice, 260g pol. mouky, 15 PL studené vody, prášek do peč. Marcipán: 150g sušeného mléka (Laktino), 150g moučkového cukru, 2 PL medu, 2 PL oleje, 3 PL vody, mandlová tresť
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na marcipánový dort -- Člověče, nezlob se!,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Marcipánový Dort -- Člověče, nezlob se! - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Marcipánový Dort -- Člověče, nezlob se!
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|