|
Recept na Marcipánové kostičky
Recept na Marcipánové kostičky je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Marcipánové kostičky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 Hera (máslo) - jak kdo chce, 250 g cukru krupice, 4 celá vejce, 300 g pol. mouky, 5 dkg kakaa, 250 g kys. smetany ....... Marcip. krém: 1 máslo, 250 g cukru moučka, 250 g dětské krupičky, 1 celá madlová tresť v lahvičce - sladká, 2 čokoládové polevy, kousek Omegy, loupané mandle, nahrubo sekané mandle - sáček.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Marcipánové kostičky
Recept na Marcipánové kostičky: Heru(máslo) jsem el. šlehačem ušlehala s cukrem, pak jsem zašlehala celá vejce, mouku,kakao a kys. smetanu. Těsto je dost husté, spíš takový krém. Ale to nevadí, tak je to správné. Stěrkou jde hezky rozetřít na vymazaný a vysypaný hl. plech. Peču asi 1/4 hod. při 170°C(el. trouba)Vyzkoušela jsem špejlí. Nechat vychladnout. Pak připravit marcip. krém: V kastrůlku rozehřát máslo, přidat cukr moučku, nechat rozpustit a nakonec dětskou krupičku vsypat a nechat propařit. Nalít mandlovou tresť. Rychle natřít na korpus. Je to dost hutná hmota, rozetírá se špatně, já jsem jí spíš uplácávala po částech vařečkou a to šlo dobře. Nakonec polít čokoládou a dát v malých rozestupech oloupané mandle. Asi tak jak budete krájet malé kostičky. To jsem po chvíli vzdala a posypala jsem čokoládu nahrubo sekanými mandlemi koupenými v sáčku v obchodě.Pak jsem nakrájela na malé kostičky. Krájení jde dobře.
Poznámka k receptu na Marcipánové kostičky: Tento recept mám od své švagrové Martiny, není můj. Dala mi ochutnat kostičku a hned mi musela napsat i recept. Jsou naprosto úžasné. Myslím, že by se daly použít i na různé oslavy, nejen na vánoce. Sice mi příjdou trochu pracnější, ale výsledek stojí za to.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Marcipánové kostičky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hodně malých kostiček
- Datum vložení: 12.02.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: 1 Hera (máslo) - jak kdo chce, 250 g cukru krupice, 4 celá vejce, 300 g pol. mouky, 5 dkg kakaa, 250 g kys. smetany ....... Marcip. krém: 1 máslo, 250 g cukru moučka, 250 g dětské krupičky, 1 celá madlová tresť v lahvičce - sladká, 2 čokoládové polevy, kousek Omegy, loupané mandle, nahrubo sekané mandle - sáček
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na marcipánové kostičky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Marcipánové kostičky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Marcipánové kostičky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|