|
Recept na Maminčin špenát s vepř. masem a vajíčkem
Recept na Maminčin špenát s vepř. masem a vajíčkem je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Maminčin špenát s vepř. masem a vajíčkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Vepřová plec (340 g), špenát (jeden pytlík mraženého protlaku), olej, pytlík bramborového těsta, vajíčka, mléko, česnek, cibule, sůl, pepř, kmín, hl. mouka, vývar (lze i z bujónu - stačí trošku).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Maminčin špenát s vepř. masem a vajíčkem
Recept na Maminčin špenát s vepř. masem a vajíčkem: 1. Vepřové maso - na kostky (větší) nakrájíme maso a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji, posolíme, opepříme a pokmínujeme, pak celou "směs" nalijeme do pekáčku, přidáme na jemno nakrájený česnek a cibuli a dáme do rozpálené trouby, pečeme na 180' cca 45 minut (když to nepoznáme od oka, zkusíme kousek ochutnat) 2. Bramborové knedlíky - připravíme dle pokynů na balíčku - uhněteme těsto a v podobě válečku vaříme cca 15-20 minut, po vyndání, krájíme až po 10-ti minutovém odpočinku 3. Špenát - osmažíme na jemno (hodně na jemno) menší cibuli. Až zesklovatí, zaprášíme hl. moukou, po dvou minutách přilíváme půl hrnku mléka s vývarem (půl na půl) za stálého míchání povaříme cca tři minuty (musíme míchat aby nám mlíko nechytlo). Přidáváme mírně rozmrzlý špenát(já ho předtím rozkrájím na menší kousky) a mícháme dokud se celý nerozpustí. Přidáme rozšlehané vajíčko, a podle hustoty buď přidám ještě mlíko nebo naopak zahustím zaprášením mouky. Po odstavení dochucuji rozlisovaným česnekem, solí a trochu pepře. 4. V menším rejdlíku, připravím cibulku. Na oleji osmažím zprudka do zlatova. 5. Volské oka - klasicky osmažím volské oko, pokmínuju posolím. Na talíř dávám maso, špenát, knedlíky a volské oko. Maso zaliju vývarem z pekáče, cibulku dávam na vajíčko, špenát a knedlíky... MŇAM.... je to úžasná symbióza chutí. Dobrou ...
Poznámka k receptu na Maminčin špenát s vepř. masem a vajíčkem: Zuzko, u vaření špenátu a pečení masa používám suroviny stejné, jen postup u vaření špenátu mám malinko odlišný. Osmažím cibulku, zasypu moukou, přidám špenát a potom přidávám mléko, česnek, sůl a vejce. Potom vše rozmixuji ponorným mixérem do hladka. Dnes jsem dělala s bramborem, jinak dělám i s bramborovým knedlíkem. Dovolila jsem si přidat fotku. Dávám ti bodíka. +4
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Maminčin špenát s vepř. masem a vajíčkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Shoska (Zuzana)
- Datum vložení: 07.11.2011
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Vepřová plec (340 g), špenát (jeden pytlík mraženého protlaku), olej, pytlík bramborového těsta, vajíčka, mléko, česnek, cibule, sůl, pepř, kmín, hl. mouka, vývar (lze i z bujónu - stačí trošku)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na maminčin špenát s vepř. masem a vajíčkem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Maminčin špenát s vepř. masem a vajíčkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Maminčin špenát s vepř. masem a vajíčkem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|