|
Recept na Malinový cheesecake s bílou čokoládou
Recept na Malinový cheesecake s bílou čokoládou je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Malinový cheesecake s bílou čokoládou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 140g čokoládových sušenek DERBY 60g drcených mandlí 60g rozpuštěného másla 3 lžíce mléka 1 lžíce javorového sirupu (může být i med) Náplň: 1 kelímek mascarpone (200g) 1 kelímek ricotty (200g) 1 kelímek sýru BUKO (150g) 4 lžíce kysané smetany (měla jsem tu zbytek chef de créme, tak jsem ho použila:)) 80g cukr krupice 3 vejce 200g bílé čokolády Dozdobení: 250ml vody 2 lžíce cukru (část se může nahradit vanilkovým cukrem) červené dortové želé Dr.Oetker maliny (můžou být mražené i čerstvé, množství dle chuti, já použila cca 3/4 balíčku mražených malin).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Malinový cheesecake s bílou čokoládou
Recept na Malinový cheesecake s bílou čokoládou: Korpus:Sušenky s mandlemi rozmixujem (já použila mandle mleté a sušenky v sáčku umlátila paličkou:)), přidáme máslo a mléko a smícháme do konzistence drobenky. Pokud by se drobila, přidáme ještě trochu mléka, nakonec zapracujeme sirup. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem, okraje vymažeme máslem a sušenkovou směs rovnoměrně vmačkáme po celé ploše formy (můžeme rozprostřít i do stran - cca 1 cm vysoko). Dáme péct na 20 minut do vyhřáté trouby na cca 180 stupňů. Korpus po upečení necháme vychladnout. Náplň:V míse si rozetřeme cukr s mascarpone, ricottou, Bukem a kysanou smetanou a přidáme vejce, které pořádně rozmícháme do směsi. Ve vodní lázni, nebo v mikrovlnné troubě si rozpustíme bílou čokoládu a vmícháme do směsi. Pokud rozpouštíme v mikrovlnce, doporučuji hlídat arozpuštět postupně, aby nezhrudkovatěla. Na vychladlý korpus nalejeme směs, uhladíme a dáme péct do trouby, vyhřátou na 160 stupňů, cca 45 - 50 minut. roubu se snažíme po dobu pečení neotvírat :) Cheesecake by měl být po vytažení z trouby na krajích pevný, ale ve středu ještě stále rosolovitý (ne tekutý!!!), po mírném zatřesení s formou by se střed měl ještě mírně klepat. Pokud se zdá být střed ještě tekutý, vrátíme do trouby a chvíli ještě pečeme. Správně by se měl cheesecake péct ve vodní lázni, ale bohužel i po obalení dortové formy alobalem se může stát, že voda do formy zateče a dort zničí, proto peču tak, že dort dám na mřížku a těsně pod ní dám hluboký plech s vařící vodou. Pokud ale chcete dodržet postup vodní lázně, tak formu pořádně obalíme alobalem, dáme do pekáče a zalejeme vařící vodou tak, aby voda dosahovala do 2/3 formy. Po upečení necháme vychladnout. Maliny necháme rozmrznout, já použila mikrovlnu - režim rozmražování. Maliny jsem nechala ještě trochu studené! Dle návodu připravíme želé a ještě vařící směsí zalejeme maliny, důkladně promícháme a pomalu vlejeme na cheesecake. Tím, že maliny byly ještě studené, mírně ochladily želé, které začalo rychle tuhnout, tudíž se šťáva nestihla do náplně vsáknout a nerozlila se do stran po obvodu dortové formy. Celý dort dáme nejlépe přes noc vychladit do ledničky (ale u nás stačily i 2 hodinky:D), před podáváním nožem opatrně oddělíme od boků formy, odstraníme pečící papír (já si ho na kraji natrhnu a pomalu ho středem dortu roztrhávám a sloupávám, nehrozí pak, že se cheesecake zlomí). A pak už můžeme jen ochutnat :)
Poznámka k receptu na Malinový cheesecake s bílou čokoládou: Vypadá opravdu krásně, jen se do něj zakousnout .... Ráda bych ho vyzkoušela, můžu se zeptat, jaký je rozměr formy? děkuji za odpověď ... posílám bodíka
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Malinový cheesecake s bílou čokoládou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Mirusha
- Datum vložení: 24.04.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Korpus: 140g čokoládových sušenek DERBY 60g drcených mandlí 60g rozpuštěného másla 3 lžíce mléka 1 lžíce javorového sirupu (může být i med) Náplň: 1 kelímek mascarpone (200g) 1 kelímek ricotty (200g) 1 kelímek sýru BUKO (150g) 4 lžíce kysané smetany (měla jsem tu zbytek chef de créme, tak jsem ho použila:)) 80g cukr krupice 3 vejce 200g bílé čokolády Dozdobení: 250ml vody 2 lžíce cukru (část se může nahradit vanilkovým cukrem) červené dortové želé Dr.Oetker maliny (můžou být mražené i čerstvé, množství dle chuti, já použila cca 3/4 balíčku mražených malin)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na malinový cheesecake s bílou čokoládou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Malinový cheesecake s bílou čokoládou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Malinový cheesecake s bílou čokoládou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|