|
Recept na Malfuf - zelne zavitky
Recept na Malfuf - zelne zavitky je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Malfuf - zelne zavitky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 velka hlavka zeli 1 a 1/2 hrnku ryze (hrnek = 200 ml) 1 lzicka mleteho noveho koreni 1/4 lzicky kardamonu 1/4 lzicky rimskeho kminu (cumin) spetka skorice 1 kostka bujonu stava z 1/2 citronu 1 strouzek cesneku 1 lzicka susene maty olivovy olej sul pepr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Malfuf - zelne zavitky
Recept na Malfuf - zelne zavitky: U cele hlavky zeli castecne vykrojime kostal a vlozime ji na 5 minut do vrouci osolene vody. Opatrne obereme vrchni mekke listy a hlavku znovu vlozime do vrouci vody (tentokrat budou stacit tak 2 minuty). Listy nesmi byt prilis uvarene, spise sparene, aby byly ohebne pri baleni. Tento proces opakujeme do rozebrani cele hlavky. Jednotlive listy nechame vychladnout. Syrovou ryzi proplachneme vodou, pridame kardamon, nove koreni, skorici, rimsky kmin, sul, pepr, trochu olivoveho oleje a promichame. Na kazdy list zeli (vetsi listy prepulime a vyrizneme tvrdsi kostalovou cast) dame lzicku ryzove naplne a stocime do rulicky. Kraje se snazime zakladat dovnitr, aby nam smes nevypadavala. Klademe tesne vedle sebe do hrnce s vyssim okrajem. Po zaplneni dna tvorime novou vrstvu na jiz udelane zavitky, takto opakujeme. Nakonec vse posypeme susenou matou, polijeme citronovou stavou, potreme prolisovanym cesnekem a zalijeme horkou vodou (cca 250 ml - lehce nad uroven zavitku), ve ktere jsme rozmichali bujonovou kostku. Zatizime vidlickami, aby se nam zavitky neoteviraly a pod poklickou varime 1 a 1/2 hodiny. Podle potreby dale podlevame vodou (behem vareni podlevam uz jen jednou). Podavame s kopeckem zakysane smetany.
Poznámka k receptu na Malfuf - zelne zavitky: K ryzove smesi muzeme primichat mlete maso a dale libovolne korenit.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Malfuf - zelne zavitky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aisha
- Datum vložení: 19.12.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 1 velka hlavka zeli 1 a 1/2 hrnku ryze (hrnek = 200 ml) 1 lzicka mleteho noveho koreni 1/4 lzicky kardamonu 1/4 lzicky rimskeho kminu (cumin) spetka skorice 1 kostka bujonu stava z 1/2 citronu 1 strouzek cesneku 1 lzicka susene maty olivovy olej sul pepr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na malfuf - zelne zavitky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Malfuf - zelne zavitky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Malfuf - zelne zavitky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|