|
Recept na Malé růže (mini dortíky)
Recept na Malé růže (mini dortíky) je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Malé růže (mini dortíky) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 7 vajec, 7 lžic cukru k., 6 lžic mouky pol. výběrová, 1 lžíce kakaa Krém: 1 máslo, moučkový cukr, 250 ml mléka, 4 lžíce mouky pol., 2 vanil. cukry marmeláda marcipán Punčovina: zbytky korpusu, marmeláda, kakao, rum, voda, mouč.cukr.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Malé růže (mini dortíky)
Recept na Malé růže (mini dortíky): Korpus: vyšleháme si vejce s cukrem do pěny, potom po lžících přidáme mouku a kakao a pomalu zamícháme do vaječné pěny a dáme péct na pečící papír do trouby. Po upečení necháme vychladnout. Krém: mléko, vanilkový cukr hřejeme na vodní lázni, přidáme mouku a mícháme do zhusnutí. Potom odstavíme a necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme změklé máslo s mouč. cukrem, když nám kaše vychladla, tak jí po lžících přidáváme do másla. Pak si vezmeme korpus (piškot), vykrojíme si kolečka, jedno větší, druhé menší a spodní-(větší), mázneme marmeládou a pak krémem přiklopíme menším kolečkem, dáme chladit do lednice. Mezitím ze zbytku korpusu si uděláme punčovinu: rozdrobíme zbytek korpusu, přidáme rum, kakao, mermeládu, trochu vody a mouč.cukru- zapracujeme. Pak si vydáme z lednice připravené slepené korpusy-(mini dortíky) a ty punčovinou dotvarujeme do tvaru slzy (jehlan), ty pak máznem jemně marmeládou, nebo zbytkem krému. A zase chladit do lednice. Mezi tím si rozválíme marcipán a z něj pak opět vykrajujeme kolečka(lístky růže), ty si umělou lžičkou na okrajích ztenčíme a zvlníme. Ty pak postupně od shora obtáčíme marcipánem.
Poznámka k receptu na Malé růže (mini dortíky): Byla jsem zabraná do práce a zapoměla jsem fotit celý postup, tak sorry holky, pro inspiraci.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Malé růže (mini dortíky), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: blazinek (Klára Valdmnnová)
- Datum vložení: 06.06.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Korpus: 7 vajec, 7 lžic cukru k., 6 lžic mouky pol. výběrová, 1 lžíce kakaa Krém: 1 máslo, moučkový cukr, 250 ml mléka, 4 lžíce mouky pol., 2 vanil. cukry marmeláda marcipán Punčovina: zbytky korpusu, marmeláda, kakao, rum, voda, mouč.cukr
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na malé růže (mini dortíky),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Malé růže (mini dortíky) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Malé růže (mini dortíky)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|