|
Recept na Makovo-tvarohovo-švestkový koláč
Recept na Makovo-tvarohovo-švestkový koláč je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
K přípravě Makovo-tvarohovo-švestkový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 250 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 2 vejce, 125 g másla, Tvarohová nádivka: 500 g měkkého tvarohu, 1 zakysaná smetana, 2 vanilkové cukry, 80 g cukru, nastrouhaná citronová kůra z půlky citronu, 2 vejce, 1 vanilkový pudink v prášku, Maková nádivka: 200 g mletého máku, 150 ml mléka, 100 ml rumu, 50 g cukru, 1 KL skořice, 2 PL švestkových povidel, Drobenka: 100 g hrubé mouky, 75 g másla, 100 g cukru, A ještě budeme potřebovat asi 10 švestek záleží na jejich velikosti,.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Makovo-tvarohovo-švestkový koláč
Recept na Makovo-tvarohovo-švestkový koláč: Do mísy si dáme prositou mouku, cukr, vanilkový cukr, na kousky nakrájené máslo, vejce a špetku soli. Vypracujeme si hladké, nelepivé těsto. Těsto necháme v chladu odpočinout. Dále si připravíme nádivky: V míse smícháme měkký tvaroh se zakysankou, oběma cukry, citronovou kůrou, vejci a pudinkovým práškem. V kastrůku si svaříme mléko, mák, cukr a švestková povidla s rumem. Dochutíme skořicí a necháme vychladnout. Z hrubé mouky, cukru a másla si připravíme drobenku. Švestky omyjeme, osušíme a vypeckujeme. Těsto rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím dno i boky vymazané a vysypané dortové formy. Na těsto dáme nejprve makovou nádivku. Pak dáme část tvarohové nádivky, polkademe vypeckovanými švestkami. Na švestky dáme opět tvarohovou nádivku . Nakonec posypeme drobenkou a dáme do vyhřáté trouby na 200°C pečeme asi 20 min. Poté troubu stahneme na 180°C pekla jsem něco přes hodinu. Doba pečení záleží na troubě, jak víme každá peče jinak.
Poznámka k receptu na Makovo-tvarohovo-švestkový koláč: Děkuji
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Makovo-tvarohovo-švestkový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: suslajda (Hana)
- Datum vložení: 20.11.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
- Suroviny: Na těsto: 250 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 2 vejce, 125 g másla, Tvarohová nádivka: 500 g měkkého tvarohu, 1 zakysaná smetana, 2 vanilkové cukry, 80 g cukru, nastrouhaná citronová kůra z půlky citronu, 2 vejce, 1 vanilkový pudink v prášku, Maková nádivka: 200 g mletého máku, 150 ml mléka, 100 ml rumu, 50 g cukru, 1 KL skořice, 2 PL švestkových povidel, Drobenka: 100 g hrubé mouky, 75 g másla, 100 g cukru, A ještě budeme potřebovat asi 10 švestek záleží na jejich velikosti,
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na makovo-tvarohovo-švestkový koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Makovo-tvarohovo-švestkový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Makovo-tvarohovo-švestkový koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|