|
Recept na Makovo-jablečný Fluden
Recept na Makovo-jablečný Fluden je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - krémy, polevy, náplně.
K přípravě Makovo-jablečný Fluden budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600g hladké mouky 250g Hery 4 vejce 7g sušeného droždí (balení dr.Oetker) 1 lžíce cukru Jablková náplň: 10 jablek 50g sušených brusinek ½ skořicového cukru 1 vanilkový cukr cukr podle chuti Maková náplň: 2 hrnky mletého máku cukr dle chuti citronová kůra mléko na spaření (cca 2dcl) 1 vejce na potření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Makovo-jablečný Fluden
Recept na Makovo-jablečný Fluden: Z mouky, změklé Hery, vajec, droždí a cukru vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 stejné díly a dáme na 1 hod. odpočinout do ledničky. Připravíme si náplně: Na jablečnou smícháme nastrouhaná jablka s ostatními surovinami, na makovou dáme svařit mléko, vsypeme mletý mák, povaříme a osladíme. Vyválíme postupně 4 placky o síle cca 2-3mm, propícháme vidličkou a 3 upečeme v troubě na pečicím papíře (15min. na 170°C). Do hlubšího plechu dáme na dno pečicí papír, na něj postupně vrstvíme upečenou placku, jablečnou náplň, upečenou placku, makovou náplň, upečenou placku, jablečnou náplň. Poslední placka je syrová, dáme ji na jablečnou vrstvu, potřeme rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou a dáme vše péct do trouby na 160°C cca 30-40min. Moučník necháme do druhého dne rozležet.
Poznámka k receptu na Makovo-jablečný Fluden: Zdroj: prozeny.cz, lehce upraveno Hledala jsem bližší info o tomto koláči a mělo by se snad jednat o slavnostní židovský koláč, nevím, zda v tomto provedení je košer a zda souhlasí s původní recepturou, ale rozhodně je velmi dobrý. Plech cca 25x35cm
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Makovo-jablečný Fluden, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 02.04.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Krémy, polevy, náplně
- Suroviny: 600g hladké mouky 250g Hery 4 vejce 7g sušeného droždí (balení dr.Oetker) 1 lžíce cukru Jablková náplň: 10 jablek 50g sušených brusinek ½ skořicového cukru 1 vanilkový cukr cukr podle chuti Maková náplň: 2 hrnky mletého máku cukr dle chuti citronová kůra mléko na spaření (cca 2dcl) 1 vejce na potření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na makovo-jablečný fluden,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Makovo-jablečný Fluden - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Makovo-jablečný Fluden
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|