RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Makovo - hruškový štrúdl

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Makovo - hruškový štrúdl, recepty Makovo - hruškový štrúdl, Makovo, -, hruškový, štrúdl


Recept na Makovo - hruškový štrúdl

Recept na Makovo - hruškový štrúdl je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády. K přípravě Makovo - hruškový štrúdl budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Štrúdľové cesto: 150 g hladkej múky, 1 žltok, 2 PL oleja, soľ, múka na rozvaľkanie cesta Plnka: 120 g mletého maku, 50 ml horúceho mlieka, 2 PL rumu, mletá škorica, 50 g kryštálového cukru, 1 žltok, 60 g masla, práškový cukor na posypanie, 4 hrušky, 200 ml bieleho vína, 2 PL práškového cukru, 2 PL citrónovej šťavy, 250 ml vody, štipka soli.

Makovo - hruškový štrúdl
Zvětšit obrázek

Recept na Makovo - hruškový štrúdl

Recept na Makovo - hruškový štrúdl:
Hrušky ošúpeme. Biele víno zmiešame s vodou, cukrom, citrónovou šťavou a necháme zovrieť. Do tekutiny vložíme hrušky, aby boli ponorené, ak treba dolejeme vodu. Pomaly varíme 5 minút, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Hrušky z nálevu vyberieme, rozštvrtíme, vyrežeme jadrovníky a nakrájame na väčšie kocky. Múku preosejeme na dosku, do stredu vyhlbime jamku a do nej dáme žltok, soľ, 1 Pl oleja a vypracujeme na hladké cesto. Po lyžičkách zapracujeme 2-3 PL vlažnej vody. Z cesta vytvarujeme guľu, potrieme ju zvyškom oleja, prikryjeme a necháme 30 minút odpočívať. Mletý mak zalejeme horúcim mliekom a necháme asi 10 minút napučať. Primiešame rum, cukor, škoricu, žltok, ak je zmes hustá, pridáme ešte 2 PL vody. Dosku posypeme rovnomerne trochou múky, na ktorej cesto rozvaľkáme do obdlžnika a preložíme na čistý pomúčený obrus a opatrne ho dookola vyťahujeme, aby bolo všade rovnako hrubé. Na 2/3 cesta rozotrieme makovú zmes a nakrájané hrušky, pričom necháme voľný 3 cm široký okraj. Voľnú časť 1/3 a okraje potrieme rozpusteným maslom a okraje zahneme k plnke. Pomocou látky zrolujeme štrúdľu k voľnej tretine cesta, preložíme spojom nadol ne plech vystlaný pečiacim papierom. Strúdľu potrieme maslom a pečieme v trúbe na 180 stupňoch 40 minút. Vyberieme, necháme vychladnúť, naporcujeme, posypeme práškovým cukrom a podávame.

Poznámka k receptu na Makovo - hruškový štrúdl:
Zdroj: Nový čas pre ženy Extra č. 3/2010.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Makovo - hruškový štrúdl, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Meszarosovabolya
  • Datum vložení: 28.12.2010
  • Počet porcí: 8 ks
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
  • Suroviny: Štrúdľové cesto: 150 g hladkej múky, 1 žltok, 2 PL oleja, soľ, múka na rozvaľkanie cesta Plnka: 120 g mletého maku, 50 ml horúceho mlieka, 2 PL rumu, mletá škorica, 50 g kryštálového cukru, 1 žltok, 60 g masla, práškový cukor na posypanie, 4 hrušky, 200 ml bieleho vína, 2 PL práškového cukru, 2 PL citrónovej šťavy, 250 ml vody, štipka soli
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na makovo - hruškový štrúdl, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Makovo - hruškový štrúdl - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Makovo - hruškový štrúdl

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist