|
Recept na Makovo - hruškový štrúdl
Recept na Makovo - hruškový štrúdl je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
K přípravě Makovo - hruškový štrúdl budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Štrúdľové cesto: 150 g hladkej múky, 1 žltok, 2 PL oleja, soľ, múka na rozvaľkanie cesta Plnka: 120 g mletého maku, 50 ml horúceho mlieka, 2 PL rumu, mletá škorica, 50 g kryštálového cukru, 1 žltok, 60 g masla, práškový cukor na posypanie, 4 hrušky, 200 ml bieleho vína, 2 PL práškového cukru, 2 PL citrónovej šťavy, 250 ml vody, štipka soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Makovo - hruškový štrúdl
Recept na Makovo - hruškový štrúdl: Hrušky ošúpeme. Biele víno zmiešame s vodou, cukrom, citrónovou šťavou a necháme zovrieť. Do tekutiny vložíme hrušky, aby boli ponorené, ak treba dolejeme vodu. Pomaly varíme 5 minút, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Hrušky z nálevu vyberieme, rozštvrtíme, vyrežeme jadrovníky a nakrájame na väčšie kocky. Múku preosejeme na dosku, do stredu vyhlbime jamku a do nej dáme žltok, soľ, 1 Pl oleja a vypracujeme na hladké cesto. Po lyžičkách zapracujeme 2-3 PL vlažnej vody. Z cesta vytvarujeme guľu, potrieme ju zvyškom oleja, prikryjeme a necháme 30 minút odpočívať. Mletý mak zalejeme horúcim mliekom a necháme asi 10 minút napučať. Primiešame rum, cukor, škoricu, žltok, ak je zmes hustá, pridáme ešte 2 PL vody. Dosku posypeme rovnomerne trochou múky, na ktorej cesto rozvaľkáme do obdlžnika a preložíme na čistý pomúčený obrus a opatrne ho dookola vyťahujeme, aby bolo všade rovnako hrubé. Na 2/3 cesta rozotrieme makovú zmes a nakrájané hrušky, pričom necháme voľný 3 cm široký okraj. Voľnú časť 1/3 a okraje potrieme rozpusteným maslom a okraje zahneme k plnke. Pomocou látky zrolujeme štrúdľu k voľnej tretine cesta, preložíme spojom nadol ne plech vystlaný pečiacim papierom. Strúdľu potrieme maslom a pečieme v trúbe na 180 stupňoch 40 minút. Vyberieme, necháme vychladnúť, naporcujeme, posypeme práškovým cukrom a podávame.
Poznámka k receptu na Makovo - hruškový štrúdl: Zdroj: Nový čas pre ženy Extra č. 3/2010.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Makovo - hruškový štrúdl, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Meszarosovabolya
- Datum vložení: 28.12.2010
- Počet porcí: 8 ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
- Suroviny: Štrúdľové cesto: 150 g hladkej múky, 1 žltok, 2 PL oleja, soľ, múka na rozvaľkanie cesta Plnka: 120 g mletého maku, 50 ml horúceho mlieka, 2 PL rumu, mletá škorica, 50 g kryštálového cukru, 1 žltok, 60 g masla, práškový cukor na posypanie, 4 hrušky, 200 ml bieleho vína, 2 PL práškového cukru, 2 PL citrónovej šťavy, 250 ml vody, štipka soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na makovo - hruškový štrúdl,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Makovo - hruškový štrúdl - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Makovo - hruškový štrúdl
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|