Recept na Majonéza a tatarská omáčka
Recept na Majonéza a tatarská omáčka je zařazen v kategorii omáčky.
K přípravě Majonéza a tatarská omáčka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 ml slunečnicového oleje 50 ml olivového oleje 2 žloutky 1 lžičku bílého vinného octa 1 lžičku dijonské hořčice 2 lžičky čerstvě vymačkané citronové šťávy špetku soli a bílého pepře 2 najemno nakrájené šalotky 25 g najemno nakrájených nakládaných okurek 25 g nasekaných kaparů 2 polévkové lžíce na jemno nakrájené hladkolisté petrželky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Majonéza a tatarská omáčka
Recept na Majonéza a tatarská omáčka: Všechny suroviny mají mít pokojovou teplotu. Jinak se emulze může srazit. Žloutky, hořčici a ocet dejte do větší mísy, přidejte špetku soli, bílého pepře a pomocí metly směs pomalu šlehejte. Smíchejte oba druhy oleje a za stálého šlehání je začněte přidávat nejprve po kapkách. Jakmile začne směs houstnout, můžete olej přidávat tenoučkým pramínkem. Takto postupujte, dokud do směsi nevmícháte všechen olej. Nakonec do směsi vmíchejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a dle potřeby dochuťte opět solí nebo pepřem. Takto máte připravenou základní majonézu. Při přípravě tatarské omáčky vmíchejte do majonézy postupně najemno nakrájené nebo nastrouhané šalotky, nasekané nakládané okurky, nasekané kapary a na závěr hladkolistou petrželku. Vše pořádně promíchejte.
Poznámka k receptu na Majonéza a tatarská omáčka: ...není!!! alespoň si můžeme vybrat )
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Majonéza a tatarská omáčka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Valdik
- Datum vložení: 03.10.2014
- Počet porcí: Na přípravu přibližně 300 ml
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Omáčky
- Suroviny: 200 ml slunečnicového oleje 50 ml olivového oleje 2 žloutky 1 lžičku bílého vinného octa 1 lžičku dijonské hořčice 2 lžičky čerstvě vymačkané citronové šťávy špetku soli a bílého pepře 2 najemno nakrájené šalotky 25 g najemno nakrájených nakládaných okurek 25 g nasekaných kaparů 2 polévkové lžíce na jemno nakrájené hladkolisté petrželky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na majonéza a tatarská omáčka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Majonéza a tatarská omáčka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Majonéza a tatarská omáčka
|
|