|
Recept na Mahshi v baklažáne (egyptský recept)
Recept na Mahshi v baklažáne (egyptský recept) je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Mahshi v baklažáne (egyptský recept) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 a pol pohára ryže 2 stredne veľké cibule 10 strúčikov cesnaku soľ čierne korenie mletý indický kmín (cumin) za hrsť petržlenovej vňate, kôprovej vňate a koriandrovej vňate paradajkový pretlak olej maslo-hera bujón paradajky baklažány.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Mahshi v baklažáne (egyptský recept)
Recept na Mahshi v baklažáne (egyptský recept): Baklažány si vydlabeme tak, aby nám ostal, čo najtenší obal z nich. Spravíme si mahshi nasledovne: 1. ryžu umyjeme, prípadne preberieme a dáme do nádobky/hrnca 2. pridáme nadrobno nakrájanú/pomixovanú cibuľu a roztlačený cesnak (6 strúčikov) 3. ďalej pridáme po jednej ČL soľ, čierne korenie, mletý indický kmín 4. hrste vňatí petržlenu, kôpru a koriandra umyjeme, nadrobno nasekáme a pridáme k ryži 5. do ryžovej zmesi pridáme 2PL paradajkového pretlaku, 2PL oleja a 1PL kopcom masla/hery (kto nemá rád moc mastné, môže dať menej oleja a masla) 6. všetko dobre premiešame a ochutnáme, či nepotrebuje zmes dosoliť a dokoreniť Mahshi plníme do baklažánov - pozor - baklažány neplníme až po koniec, ale musíme nechať aspoň 1cm voľné miesto od okraja, nakoľko ryža pri varení napuchne a vytiekla by nám von z baklažánov. Do väčšieho hrnca si naspodok naukladáme stonky z petržlenovej, kôprovej a koriandrovej vňate, na stonky naukladáme nakrájané paradajky a zvyšné strúčiky cesnaku prerezané na polovice. Na tieto stonky potom ukladáme baklažány tak, aby jeden do druhého zapadali (koniec jedného vsunieme do otvoru druhého, viď obrázok, aby sme zamedzili prípadnému vypadnutiu ryže počas varenia). Baklažány na seba vrstvíme. Prípravíme si zálievku, v ktorej budeme variť naukladané baklažány. Do litra vody dáme slepačí bujón, soľ,čierne korenie, mletý indický kmín a 2 PL paradajkového pretlaku. Túto zmes dáme na oheň, až kým bude vrieť. Po zovretí ochutnáme,či zmes nepotrebuje dosoliť a dokoreniť. Na naukladané baklažány položíme tanier jeho opakom (viď obrázok) a postupne zalejeme pripravenou zálievkou. Zálievky dáme len toľko, aby posledný rad baklažánov nebol zaliaty. Takto pripravené baklažány dáme na oheň a zakryjeme pokrievkou. Keď baklažány klesnú v hrnci nižšie (budú všetky zaliate zálievkou), vyberieme tanier z hrnca a necháme variť na miernom ohni prikryté pokrievkou. Približný čas varenia je 30-45 minút, treba priebežne kontrolovať, či je ryža v baklažánoch uvarená. Vo väčšine prípadov nám zmes mahshi zvýši, tú potom varím ako normálnu ryžu len pridaním vody.
Poznámka k receptu na Mahshi v baklažáne (egyptský recept): Mahshi v baklažánoch je vhodné ako príloha ku pečenému kuriatku. Jediná jeho nevýhoda je, že je to prplačka a zje sa za 5 minút :-) Tieto baklažány boli vydlabané dosť nahrubo,bo boli kupované v obchode. Treba ich vydlabať viac, ako na obrázku. Obyvkle robievam mahshi cromb, plnené kapustné listy, alebo sa tu zvyknú robiť aj plnené vínne listy (listy vínnej révy).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Mahshi v baklažáne (egyptský recept), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: JanaAli (Jana Ali Zibolenová)
- Datum vložení: 16.04.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 2 a pol pohára ryže 2 stredne veľké cibule 10 strúčikov cesnaku soľ čierne korenie mletý indický kmín (cumin) za hrsť petržlenovej vňate, kôprovej vňate a koriandrovej vňate paradajkový pretlak olej maslo-hera bujón paradajky baklažány
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na mahshi v baklažáne (egyptský recept),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Mahshi v baklažáne (egyptský recept) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Mahshi v baklažáne (egyptský recept)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|