RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Luxusní řezy Napoleon

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Luxusní řezy Napoleon, recepty Luxusní řezy Napoleon, Luxusní, řezy, Napoleon


Recept na Luxusní řezy Napoleon

Recept na Luxusní řezy Napoleon je zařazen v kategorii moučníky - Řezy. K přípravě Luxusní řezy Napoleon budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: 650g hladké mouky, 400 g másla, 2 vejce, 150 ml vody, 30 ml vodky nebo koňaku, 10 ml 8% octa, špetka soli Krém: 4 žloutky, 180 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 50 g hladké mouky, 800 ml mléka, 250 g másla Na dokončení: 2 lžíce moučkového cukru, 150 g pražených mandlových lupínků.

Luxusní řezy Napoleon
Zvětšit obrázek

Recept na Luxusní řezy Napoleon

Recept na Luxusní řezy Napoleon:
Mouku nasypejte na vál , přidejte špetku soli a nožem ve směsi rozsekejte tuhé máslo na kousíčky. V hromádce udělejte důlek a do něj nalejte vejce rozšlehaná ve vodě s octem a alkoholem. Vše zpracujte ručně (bez robotu) do těsta a nechte ho v chladu krátce odstát. Pak ho rozdělte na 12 dílů a každý z nich rozválejte na obyčejný kancelářský papír o velikosti A4. Přesahující okraje odřízněte a zvlášť na papíru upečte. Každý plát těsta projeďte rádýlkem na mřížky nebo hustě propíchejte vidličkou - to je velmi důležité, aby se na těstě netvořily bubliny. Upečte na kancelářském papíru do růžova ve vyhřáté troubě (při 180 °C asi 8 minut). Upečené pláty uložte i s papírem na sebe a nechte vychladnout - pozor, jsou velmi křehké. Pokud se něco poláme, nevadí, na krém to složte jako puzzle. Krém: žloutky vyšlehejte i s cukrem a moukou, přilijte mléko a svařte do hustého krému. Nechte pod folií vychladnout a pak přidejte postupně do vyšlehaného másla. Hladký krém opatrně rozetřete postupně na všechny upečené pláty těsta a naskládejte všech 12 plátků na sebe. Trochou krému potřete i povrch a boky moučníku. Druhý den, až se řezy rozleží, tak povrch i boky posypejte připravenou drobenkou : Na suché pánvi opražené mandlové lupínky smíchejte s rozdrcenými upečenými odřezky a moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu na Luxusní řezy Napoleon:
Zdroj: Knihovnička Recepty - tento moučník získal v časopisové soutěži absolutní vítězství. Byl tak vychvalovaný, že jsem od něj asi očekávala víc. Příště bych nějak ochutila krém, nejspíše rumem nebo karamelem jako v jiných Napoleonových řezech. Neměla jsem v úmyslu ho dělat jako dort, ale nedorazil na oslavu slíbený dort a tak jsem narychlo jen dopsala číslici.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Luxusní řezy Napoleon, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Hella
  • Datum vložení: 09.05.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
  • Suroviny: Těsto: 650g hladké mouky, 400 g másla, 2 vejce, 150 ml vody, 30 ml vodky nebo koňaku, 10 ml 8% octa, špetka soli Krém: 4 žloutky, 180 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 50 g hladké mouky, 800 ml mléka, 250 g másla Na dokončení: 2 lžíce moučkového cukru, 150 g pražených mandlových lupínků
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na luxusní řezy napoleon, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Luxusní řezy Napoleon - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Luxusní řezy Napoleon

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist