|
Recept na Luxusní řezy Napoleon
Recept na Luxusní řezy Napoleon je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Luxusní řezy Napoleon budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 650g hladké mouky, 400 g másla, 2 vejce, 150 ml vody, 30 ml vodky nebo koňaku, 10 ml 8% octa, špetka soli Krém: 4 žloutky, 180 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 50 g hladké mouky, 800 ml mléka, 250 g másla Na dokončení: 2 lžíce moučkového cukru, 150 g pražených mandlových lupínků.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Luxusní řezy Napoleon
Recept na Luxusní řezy Napoleon: Mouku nasypejte na vál , přidejte špetku soli a nožem ve směsi rozsekejte tuhé máslo na kousíčky. V hromádce udělejte důlek a do něj nalejte vejce rozšlehaná ve vodě s octem a alkoholem. Vše zpracujte ručně (bez robotu) do těsta a nechte ho v chladu krátce odstát. Pak ho rozdělte na 12 dílů a každý z nich rozválejte na obyčejný kancelářský papír o velikosti A4. Přesahující okraje odřízněte a zvlášť na papíru upečte. Každý plát těsta projeďte rádýlkem na mřížky nebo hustě propíchejte vidličkou - to je velmi důležité, aby se na těstě netvořily bubliny. Upečte na kancelářském papíru do růžova ve vyhřáté troubě (při 180 °C asi 8 minut). Upečené pláty uložte i s papírem na sebe a nechte vychladnout - pozor, jsou velmi křehké. Pokud se něco poláme, nevadí, na krém to složte jako puzzle. Krém: žloutky vyšlehejte i s cukrem a moukou, přilijte mléko a svařte do hustého krému. Nechte pod folií vychladnout a pak přidejte postupně do vyšlehaného másla. Hladký krém opatrně rozetřete postupně na všechny upečené pláty těsta a naskládejte všech 12 plátků na sebe. Trochou krému potřete i povrch a boky moučníku. Druhý den, až se řezy rozleží, tak povrch i boky posypejte připravenou drobenkou : Na suché pánvi opražené mandlové lupínky smíchejte s rozdrcenými upečenými odřezky a moučkovým cukrem.
Poznámka k receptu na Luxusní řezy Napoleon: Zdroj: Knihovnička Recepty - tento moučník získal v časopisové soutěži absolutní vítězství. Byl tak vychvalovaný, že jsem od něj asi očekávala víc. Příště bych nějak ochutila krém, nejspíše rumem nebo karamelem jako v jiných Napoleonových řezech. Neměla jsem v úmyslu ho dělat jako dort, ale nedorazil na oslavu slíbený dort a tak jsem narychlo jen dopsala číslici.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Luxusní řezy Napoleon, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 09.05.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Těsto: 650g hladké mouky, 400 g másla, 2 vejce, 150 ml vody, 30 ml vodky nebo koňaku, 10 ml 8% octa, špetka soli Krém: 4 žloutky, 180 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 50 g hladké mouky, 800 ml mléka, 250 g másla Na dokončení: 2 lžíce moučkového cukru, 150 g pražených mandlových lupínků
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na luxusní řezy napoleon,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Luxusní řezy Napoleon - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Luxusní řezy Napoleon
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|