|
Recept na Luštěninovo-zeleninová směs
Recept na Luštěninovo-zeleninová směs je zařazen v kategorii luštěniny.
K přípravě Luštěninovo-zeleninová směs budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
hrst hrachu hrst čočky hrst celozrnné rýže hrst pohanky hrst sušených hub 1 cibule olej 3 mrkve 1 petržel 4 řapíky celeru ½ pórku 1 menší cuketa hrst mraženého hrášku hrst zelených fazolek několik kapustiček 3 stroužky česneku 1 lžička kmínu zelené bylinky (mám sušenou směs libeček, petrželka, celerová nať) sůl pepř čerstvá petrželka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Luštěninovo-zeleninová směs
Recept na Luštěninovo-zeleninová směs: Hrách, čočku a celzrnnou rýži společně přes noc namočíme. Zvlášť namočíme i pohanku a opět zvlášť sušené houby. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme ji na rozpáleném oleji. Přidáme nakrájený pórek a slité houby a krátce orestujeme. Poté přidáme slité luštěniny (bez pohanky), na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a celer a na tenké plátky nakrájené dva stroužky česneku. Zalijeme malým množstvím vody (asi půl hrnečku) a ochutíme zelenými bylinkami, kmínem, solí a pepřem. Promícháme a pod pokličkou pět minut vaříme. Poté přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, hrášek, fazolky a kapustičky. Pod pokličkou dusíme, až je vše měkké. Podle potřeby doléváme po trochách vodu, aby se pokrm nepřipaloval, ale opatrně, abychom nepřipravili místo kaše polévku. Když jsou luštěniny měkké, přidáme slitou pohanku a půl hrnečku vroucí vody, přiklopíme pokličkou, stáhneme z plotýnky a necháme dvacet minut bez vaření dojít. Poté přidáme prolisovaný stroužek česneku, dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.
Poznámka k receptu na Luštěninovo-zeleninová směs: Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Luštěninovo-zeleninová směs, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: petram
- Datum vložení: 26.11.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Luštěniny
- Suroviny: hrst hrachu hrst čočky hrst celozrnné rýže hrst pohanky hrst sušených hub 1 cibule olej 3 mrkve 1 petržel 4 řapíky celeru ½ pórku 1 menší cuketa hrst mraženého hrášku hrst zelených fazolek několik kapustiček 3 stroužky česneku 1 lžička kmínu zelené bylinky (mám sušenou směs libeček, petrželka, celerová nať) sůl pepř čerstvá petrželka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na luštěninovo-zeleninová směs,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Luštěninovo-zeleninová směs - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Luštěninovo-zeleninová směs
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|