RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Lučanský chléb nejen pro diabetiky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Lučanský chléb nejen pro diabetiky, recepty Lučanský chléb nejen pro diabetiky, Lučanský, chléb, nejen, diabetiky


Recept na Lučanský chléb nejen pro diabetiky

Recept na Lučanský chléb nejen pro diabetiky je zařazen v kategorii dietní recepty - dia. K přípravě Lučanský chléb nejen pro diabetiky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
kostka (42 g) droždí,malinko diacukru , 300 g žitné mouky, 100 g hladké pšeničné chlebové mouky, 110 g celozrnné pšeničné mouky, 200 g špaldové mouky,sůl, hrst neslaných arašídových jader, po hrsti semínka slunečnicová, dýňová, lněná, opražené ovesné vločky s klíčky, špetku anýzu, fenyklu a celý kmín (dávám hodně),3 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje, 400 ml vody.

Lučanský chléb nejen pro diabetiky
Zvětšit obrázek

Recept na Lučanský chléb nejen pro diabetiky

Recept na Lučanský chléb nejen pro diabetiky:
Dělám zatím bez pekárny. Takže: klasicky uděláme kvásek - rozdrobíme droždí,smícháme stroškou dia cukru, mallinko zakápneme´vodou, přidáme asi 2 lžíce žitné mouky, rozmícháme na kaši a necháme kvasit.Asi po 15 min. by měl kvásek zdvojnásobit objem, pak smícháme všechny ostatní suché suroviny, do prostřed dáme kvásek, smísíme a vlijeme olej a vodu. Pečlivě vymícháme - já si pomáhám i rukama,až se těsto nechytá mísy (asi 15 min.).Dáme kynout asi na 1 hod - během té doby dvakrát těsto vařečkou srazíme, aby lépe kynulo. Rozehřejeme si troubu na 200 °C a dáme tam hrnek s vodou. Z vykynutého těsta uděláme oblíbený tvar (veku, bochánek..) a dáme do trouby. Peču na horkovzduch 40 min. na 200°C,během pečení několikrát potřu slanou vodou.Po uplynutí doby vypnu teplotu a při zapnutém ventilátoru nechám dojít.

Poznámka k receptu na Lučanský chléb nejen pro diabetiky:
Tenhle chleba u nás jako novinku pro diabetiky peče soukromník,tak jsem vyškemrala recept, on tam ale ještě dává pražené žito, sezam a pohanku.To jsem nezkoušela.Chuťově je výborný i pro necukráře.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lučanský chléb nejen pro diabetiky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: spagetka
  • Datum vložení: 02.12.2008
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dietní recepty - DIA
  • Suroviny: kostka (42 g) droždí,malinko diacukru , 300 g žitné mouky, 100 g hladké pšeničné chlebové mouky, 110 g celozrnné pšeničné mouky, 200 g špaldové mouky,sůl, hrst neslaných arašídových jader, po hrsti semínka slunečnicová, dýňová, lněná, opražené ovesné vločky s klíčky, špetku anýzu, fenyklu a celý kmín (dávám hodně),3 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje, 400 ml vody
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lučanský chléb nejen pro diabetiky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lučanský chléb nejen pro diabetiky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lučanský chléb nejen pro diabetiky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist