|
Recept na Louhované preclíky
Recept na Louhované preclíky je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Louhované preclíky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g (ml) vody, 65 g měkkého sádla, lžička cukru, 1,5 lžičky soli, 400 g hladké mouky, 20 g droždí Na louhování 50 g jedlé sody, litr vody. Na potření před pečením 2 žloutky..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Louhované preclíky
Recept na Louhované preclíky: Všechny suroviny dáme do pekárny a necháme jí vypracovat a vykynout těsto. To pak vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 32 dílků (= 32 preclíků, na 2 plechy). Každý dílek rozválíme na 20 cm dlouhý váleček, se silnějším středem a tenkými okraji, který vytvarujeme podle fotopostupu. Všechny preclíky necháme mírně nakynout a pak je asi po 3 kusech (podle velikosti kastrolu) vhazujeme do vřící vody, do které jsme vsypali sodu. Povaříme je asi 45-60 vteřin, pak opatrně vyjmeme, necháme okapat a uložíme na plech s pečící fólií. Každý preclík potřeme žloutkem, posypeme je hrubou solí (můžeme několikrát opatrně žiletkou naříznout "kůžičku") a upečeme v předehřáté troubě - 15min na 200-210°C, pak teplotu snížíme na 170°C a 15-20 min dopečeme.
Poznámka k receptu na Louhované preclíky: Preclíky mají křupavý, hladký povrch a vláčnou střídu - záleží i na tom, jak moc je vypečete. Díky svému lehounce nahořklému povrchu připomínají chutí tyčinky Bohemia. Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/ostatni... Příprava kynutého těsta bez pekárny je popsána v receptu http://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyrob...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Louhované preclíky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 11.07.2012
- Počet porcí: 32 preclíků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 200 g (ml) vody, 65 g měkkého sádla, lžička cukru, 1,5 lžičky soli, 400 g hladké mouky, 20 g droždí Na louhování 50 g jedlé sody, litr vody. Na potření před pečením 2 žloutky.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na louhované preclíky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Louhované preclíky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Louhované preclíky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|