RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Louhované preclíky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Louhované preclíky, recepty Louhované preclíky, Louhované, preclíky


Recept na Louhované preclíky

Recept na Louhované preclíky je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě Louhované preclíky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
200 g (ml) vody, 65 g měkkého sádla, lžička cukru, 1,5 lžičky soli, 400 g hladké mouky, 20 g droždí Na louhování 50 g jedlé sody, litr vody. Na potření před pečením 2 žloutky..

Louhované preclíky
Zvětšit obrázek

Recept na Louhované preclíky

Recept na Louhované preclíky:
Všechny suroviny dáme do pekárny a necháme jí vypracovat a vykynout těsto. To pak vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 32 dílků (= 32 preclíků, na 2 plechy). Každý dílek rozválíme na 20 cm dlouhý váleček, se silnějším středem a tenkými okraji, který vytvarujeme podle fotopostupu. Všechny preclíky necháme mírně nakynout a pak je asi po 3 kusech (podle velikosti kastrolu) vhazujeme do vřící vody, do které jsme vsypali sodu. Povaříme je asi 45-60 vteřin, pak opatrně vyjmeme, necháme okapat a uložíme na plech s pečící fólií. Každý preclík potřeme žloutkem, posypeme je hrubou solí (můžeme několikrát opatrně žiletkou naříznout "kůžičku") a upečeme v předehřáté troubě - 15min na 200-210°C, pak teplotu snížíme na 170°C a 15-20 min dopečeme.

Poznámka k receptu na Louhované preclíky:
Preclíky mají křupavý, hladký povrch a vláčnou střídu - záleží i na tom, jak moc je vypečete. Díky svému lehounce nahořklému povrchu připomínají chutí tyčinky Bohemia. Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/ostatni... Příprava kynutého těsta bez pekárny je popsána v receptu http://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyrob...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Louhované preclíky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: cathleen
  • Datum vložení: 11.07.2012
  • Počet porcí: 32 preclíků
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: 200 g (ml) vody, 65 g měkkého sádla, lžička cukru, 1,5 lžičky soli, 400 g hladké mouky, 20 g droždí Na louhování 50 g jedlé sody, litr vody. Na potření před pečením 2 žloutky.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na louhované preclíky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Louhované preclíky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Louhované preclíky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist