|
Recept na Losos v páře s bylinkovým přelivem
Recept na Losos v páře s bylinkovým přelivem je zařazen v kategorii dietní recepty - dia - redukční.
K přípravě Losos v páře s bylinkovým přelivem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
150 g filet lososa bez kůže bobkový list, kuličky nového koření, zrnka celého pepře, špetka soli Citron 2 dl vody (nebo 1dl vody: 1dl bílého vína) 200 g ledového salátu 100 g salátové okurky 100 g mrkve Bylinkový přeliv: 2 PL bílého jogurtu 1PL cottage sýru natural Směs sekaných bylinek – kopr, petrželka, bazalka, česnek, podle chuti (nebo lze použít i směs koření na tzatziki) Špetka soli, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Losos v páře s bylinkovým přelivem
Recept na Losos v páře s bylinkovým přelivem: Filet lososa zakapeme citronovou šťávou a necháme odležet 15 minut. Mezitím vsypeme do hrnce koření a zalijeme vodou (popř. vodou s vínem). Na dno položíme pařák a přivedeme k varu. (Nebo můžeme použít parní hrnec.) Filet položíme na pařák a přikryjeme pokličkou. Takto vaříme v páře cca 15-20 minut, není nutné obracet. Maso je křehké a růžové. Zeleninu nakrájíme a rozložíme na talíř. Na zeleninu položíme filet lososa a ten přelijeme bylinkovou směsí smíchanou s jogurtem a cottage sýrem. Jídlo je vhodné jako oběd nebo večeře.
Poznámka k receptu na Losos v páře s bylinkovým přelivem: Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i pro udržovací režim Hodnoty (pro 1 porci): Energetická hodnota: 1713 kJ Bílkoviny: 39 g Sacharidy: 20 g Tuky: 18 g Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® (http://www.komplimentinstitut.cz), který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 18letých zkušeností.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Losos v páře s bylinkovým přelivem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Institut kompliment
- Datum vložení: 11.04.2010
- Počet porcí: 1
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dietní recepty - DIA - Redukční
- Suroviny: 150 g filet lososa bez kůže bobkový list, kuličky nového koření, zrnka celého pepře, špetka soli Citron 2 dl vody (nebo 1dl vody: 1dl bílého vína) 200 g ledového salátu 100 g salátové okurky 100 g mrkve Bylinkový přeliv: 2 PL bílého jogurtu 1PL cottage sýru natural Směs sekaných bylinek – kopr, petrželka, bazalka, česnek, podle chuti (nebo lze použít i směs koření na tzatziki) Špetka soli, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na losos v páře s bylinkovým přelivem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Losos v páře s bylinkovým přelivem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Losos v páře s bylinkovým přelivem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|