|
Recept na Losos na smetanových bramborách
Recept na Losos na smetanových bramborách je zařazen v kategorii ryby.
K přípravě Losos na smetanových bramborách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 porcí lososa (z filetu s kůží) svazek čerstvého kopru 6 plátků másla 6 velkých brambor varný typ A (nejlépe odrůda LAURA - červená/žlutomasá) 2 kelímky smetany na šlehání 33% 6 snítek rozmarýnu sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Losos na smetanových bramborách
Recept na Losos na smetanových bramborách: Velmi chutný pokrm začneme přípravou smetanových brambor, neboť se déle pečou. Oškrábané brambory nastrouháme na velmi tenké plátky. Dáme si je do větší mísy a přidáme k nim sůl a najemno nasekaný čerstvý rozmarýn. Společně promícháme a následně zalijeme smetanou. Rukou vše poctivě promícháme a to tak, aby nedošlo k tomu, že plátky brambor zůstanou slepené, a smetana se mezi ně nedostane. Když máme vše pečlivě promíchané tak si připravíme pekáč, do kterého na dno vložíme pečící papír a na něj klademe po hrstích promíchané bramborové plátky. Vše poté zalijeme zbytkem smetany, která nám zůstala v míse po „exportu“ plátkovaných brambor do pekáče. Vložíme přikryté do rozehřáté trouby a pečeme na střední stupeň do měkka. Jakmile jsou brambory měkké a smetana takřka „neviditelná“, tak odstraníme přikrytí a necháme lehce z vrchu zezlátnout. A nyní nastala doba pro našeho lososa, kterého si vložíme po porcích na plech vyložený pečícím papírem. Každou porci lososa dobře osolíme a na každou porci položíme plátek poctivého másla obalený v čerstvě nasekaném kopru. Vložíme do trouby a pečeme na nejvyšší stupeň cca 10-15 minut. Před podáváním odstraníme kůži zespod porce lososa (jde to velmi snadno) a podáváme společně se smetanovými bramborami. Garantuji Vám „nebe v hubě“.
Poznámka k receptu na Losos na smetanových bramborách: market2209: Děkuji, jsem rád, že chutnalo
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Losos na smetanových bramborách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 07.01.2013
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Ryby
- Suroviny: 6 porcí lososa (z filetu s kůží) svazek čerstvého kopru 6 plátků másla 6 velkých brambor varný typ A (nejlépe odrůda LAURA - červená/žlutomasá) 2 kelímky smetany na šlehání 33% 6 snítek rozmarýnu sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na losos na smetanových bramborách,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Losos na smetanových bramborách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Losos na smetanových bramborách
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|