|
Recept na Litina od Janičky z Kovářova
Recept na Litina od Janičky z Kovářova je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Litina od Janičky z Kovářova budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3/4 l mléka 3/4 kg polohrubá mouka 4 syrové brambory 2 - 4 vejce - syrové (přesněji vaječný obsah) česnek (přiměřeně podle chuti, ale bych raději nešetřil) pepř sůl majoránka škvarky (nejlépe domácí větší velikosti), také může být lžíce sádla 2 kostičky droždí á 42 g(čerstvé, lisované NOLI, Fala) mák na vysypání pekáče.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Litina od Janičky z Kovářova
Recept na Litina od Janičky z Kovářova: Nastrouhat brambory, zalít horkým mlékem, trochu mléka odlít na kvásek. Přidat mouku, vejce, zalít kvasnicema. Zpracovat těsto, nechat 1 hod. kynout, nalít na vymaštěný, mákem vysypaný plech a znovu nechat chvíli odstát. Z množství se připraví asi dva plechy (záleží na jejich velikosti a hloubce).
Poznámka k receptu na Litina od Janičky z Kovářova: Pozn.: Škvarkama bych moc nešetřil, na nich vlastně záleží celý princip, že těsto je po upečení vláčné, pórovité a kypré. Chuť je podobná bramboráku, po škvarkách a máku. Jíst se to dá teplé jako hlavní jídlo, nebo i studené jako svačinka nebo "na zajídlo".
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Litina od Janičky z Kovářova, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: clupmi
- Datum vložení: 22.03.2010
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 3/4 l mléka 3/4 kg polohrubá mouka 4 syrové brambory 2 - 4 vejce - syrové (přesněji vaječný obsah) česnek (přiměřeně podle chuti, ale bych raději nešetřil) pepř sůl majoránka škvarky (nejlépe domácí větší velikosti), také může být lžíce sádla 2 kostičky droždí á 42 g(čerstvé, lisované NOLI, Fala) mák na vysypání pekáče
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na litina od janičky z kovářova,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Litina od Janičky z Kovářova - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Litina od Janičky z Kovářova
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|