|
Recept na Litevský boršč
Recept na Litevský boršč je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Litevský boršč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200g hlávkového zelí,100 g brambor,50 g mrkve,50 g celeru,100 g červené řepy,200 g moravské nebo jiné klobásy,1-2 lžíce rajského protlaku,2 lžíce sádla,1 dl kysané smetany,1 lžíce hladké mouky,pórek,citronová šťáva nebo ocet,sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Litevský boršč
Recept na Litevský boršč: Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky,brambory,mrkev,celer,červenou řepu a pórek nakrájíme na plátky.Na sádle opečeme na plátky nakrájenou klobásu,přidáme protlak,zalijeme 1,2 l vody,přidáme nakrájenou zeleninu a brambory,osolíme a vaříme asi 25-3O min.Smetanu rozmícháme s hladkou moukou a ještě asi 3 min.povaříme.Dochutíme citr.šťávou nebo octem
Poznámka k receptu na Litevský boršč: Zdroj mám již roky z nějakého sešitku,ani nevím z jakého.Fotku dodám
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Litevský boršč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jikotka (Jiřina)
- Datum vložení: 08.05.2009
- Počet porcí: 5 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 200g hlávkového zelí,100 g brambor,50 g mrkve,50 g celeru,100 g červené řepy,200 g moravské nebo jiné klobásy,1-2 lžíce rajského protlaku,2 lžíce sádla,1 dl kysané smetany,1 lžíce hladké mouky,pórek,citronová šťáva nebo ocet,sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na litevský boršč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Litevský boršč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Litevský boršč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|