|
Recept na Linecký rebarborový koláč s drobenkou
Recept na Linecký rebarborový koláč s drobenkou je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Linecký rebarborový koláč s drobenkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: ₪ 220 g hladké mouky ₪ 90 g cukru moučka ₪ 100 g tuku (Hery) ₪ 2 žloutky ₪ špetka soli ₪ cca 10 stonků rebarbory (měla jsem je kratší) ₪ lžíce cukru krystal Drobenka: ₪ 50 g tuku (Hery) ₪ 80 g polohrubé mouky ₪ 50 g cukru krystal.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Linecký rebarborový koláč s drobenkou
Recept na Linecký rebarborový koláč s drobenkou: Suroviny na těsto zpracujeme, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do ledničky odpočinout. Mezitím si oloupeme rebarboru, opláchneme a nakrájíme asi po 1 cm na kostičky. Kostky smícháme s lžící kystalového cukru. Ze surovin na drobenku vytvoříme drobivé těsto. Linecké těsto vyndáme z lednice, na pomoučené desce vyválíme kruh o trošku větší, než je koláčová forma, aby mohly vzniknout okraje. Těsto opatrně přendáme do koláčové formy, prsty dotvarujeme těsto ve formě a upravíme zvýšené okraje. Nasypeme na něj kostičky rebarbory a vše posypeme drobenkou. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180ºC a pečeme cca 30 minut do zrůžovění okrajů. Vytáhnout, nechat zchladnout, nakrájet, sníst. ☻
Poznámka k receptu na Linecký rebarborový koláč s drobenkou: Rebarbora je velmi zdravá a má pro lidské tělo mnoho prospěšných účinků. I když se většinou používá do sladkých pokrmů, fakticky je to zelenina. Začátkem července v rebarboře stoupá koncentrace kyseliny šťavelové, tudíž se nedoporučuje lidem, kteří mají problémy s tvorbou ledvinových kamenů, revmatismem a dnou a celkově by se jí člověk neměl přejíst, moc hej by mu potom rozhodně nebylo.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Linecký rebarborový koláč s drobenkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: koláčová forma
- Datum vložení: 27.08.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: Těsto: ₪ 220 g hladké mouky ₪ 90 g cukru moučka ₪ 100 g tuku (Hery) ₪ 2 žloutky ₪ špetka soli ₪ cca 10 stonků rebarbory (měla jsem je kratší) ₪ lžíce cukru krystal Drobenka: ₪ 50 g tuku (Hery) ₪ 80 g polohrubé mouky ₪ 50 g cukru krystal
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na linecký rebarborový koláč s drobenkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Linecký rebarborový koláč s drobenkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Linecký rebarborový koláč s drobenkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|